Najnovije

150.000 VOJNIKA KREĆE U NAPAD NA KRIM? Ukrajinska vojna obaveštajna služba pustila audio snimak na mreže gde se čuje ruski vojnik

Ukrajinska vojna obaveštajna služba objavila je na Telegram kanalu audio snimak presretnutog razgovora ruskog vojnika koji kaže da se sprema napad na Krim.

Na tom snimku, čiju autentičnost mediji nisu mogli da provere, navodi se da jedan ruski vojnik kaže da je čuo da se Ukrajinci spremaju za veliki napad da zauzmu poluostrvo Krim.

GUR je naveo da je ruski vojnik prijatelju pričao da je čuo da je namera zvaničnog Kijeva da pošalje 150.000 vojnika i tešku artiljeriju na to poluostrvo koje je 2014. godine pripojila Rusija i koje se smatra ključnom tačkom za Moskvu.

Prema transkriptu presretnutog razgovora, koji je objavio Kiiv Post, ruski vojnik prijatelju kaže da je čuo da ukrajinska vojska „nešto sprema na Krimu“.

Za ovo su, navodno, spremne tri divizije, od ukupno 150.000 vojnika, a onda se, kako razgovor bude odmicao, taj broj revidira.

„Svi ti tenkovi, sve što imaju spremni, sada će biti jebeno bačeni.“ Oni žele da zauzmu Krim“, rekao je vojnik, prenosi Kiiv Post.


Ruski vojnik je tada objasnio da su prve dve divizije koje je poslao ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ofanzivne, a da će treća biti zadužena za „čišćenje”.

Kiiv Post je takođe pisao da je prijatelj sa kojim je ruski vojnik razgovarao pokušao da uveri vojnika da bi Putinova vojska mogla da osujeti tako veliku operaciju dovođenjem rezervnih trupa, ali ta poruka navodno nije smirila ruskog vojnika.

Ako Zelenski zaista naredi ofanzivu tako velikih razmera na Krim, taj potez bi izgledao kao preokret u odnosu na javne komentare koje je dao prošlog meseca tokom intervjua na ukrajinskoj televiziji.

Naime, u razgovoru sa novinarkom Natalijom Mosejčuk, ukrajinski predsednik je rekao da se nada da će povratiti Krim političkim pritiskom, a ne direktnim sukobom sa trupama.

"STIŽE" NATO U BAHMUT: Kijev dovodi 80. brigadu na front, a evo šta to znači

Izvor: B92.net

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA