Najnovije

UPALI U ZAMKU: Žestok duel NATO i ruskih tenkova (VIDEO)

Nemačka štampa objavila je snimak navodno snimljen u julu ove godine, koji prikazuje sukob ukrajinskog tenka Leopard 2 i ruskog T-72.

U opisu snimka koji je objavilo nemačko izdanje Fokus tvrdi se da se sukob dogodio na početku ukrajinske „kontraofanzive“.

Na snimku se vidi kako nemački tenk ulazi u bitku protiv dva ruska tenka, koji su bili primorani da se povuku, prenosi TV Front.

Očigledno, posada nemačkog vozila je upala u zasedu ruskim tenkovima, iskoristivši faktor iznenađenja. Prema nemačkim posmatračima, tome u prilog govori i relativno nezaštićen položaj nemačkog tenka, koji nije bio pripremljen za direktnu borbu.

Bljesak i oblik eksplozije pogođene rakete koju je ispalio Leopard 2 ukazuje na upotrebu visokoeksplozivne municije. Upotreba visokoeksplozivnog, a ne kumulativnog projektila, prema nemačkim posmatračima, sugeriše da je posada tenkova napunila prvu municiju na koju je naišla.

Ruski tenkovi T-72 su oštećeni, ali su ostali u funkciji i nakon manjih popravki vraćeni su u upotrebu.

Tek sada objavljivanje snimka snimljenog početkom jula prvenstveno ukazuje na odsustvo drugih dokaza o „pobedi” zapadne tehnologije nad ruskom tehnologijom.

Po svemu sudeći, objava u nemačkoj štampi ima za cilj da ublaži informacije o uništenju značajne količine vojne opreme koju je Zapad isporučio Kijevu.

HERČENKO OTKRIO: Koji su ključni uslov za okončanje sukoba u Ukrajini

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA