Najnovije

Horor za Kijev, sve kreće da se ruši! Rusi pred pregovore rešili da zadaju najteži mogući udarac Ukrajini!

Ukrajina će izgubiti svoje teritorije pre nego što počnu pregovori sa Rusijom, smatra bivši američki marinac Brajan Berletić.

- Vidimo da su ove oblasti sada zvanično postale deo Rusije, Rusi ih nikada neće ustupiti Ukrajini, a svi koji misle da hoće žive u svetu apsolutne fantazije. Čak postoji mogućnost da će još više oblasti postati deo Ruske Federacije. Svakim danom Ukrajina je sve slabija, a Ukrajinci će imati manju državu kada konačno sednu za pregovarački sto - izjavio je Berletić, prenose "RIA Novosti".

On je primetio da je Americi, koja sukob koristi kao oruđe rata protiv Rusije, svejedno koliko Ukrajinaca gine na bojnom polju ili koliko će teritorija na kraju morati da se odreknu.

Prema podacima ruskog Ministarstva odbrane, Ukrajina je do početka septembra u "kontraofanzivi" izgubila više od 66.000 ljudi i 7.600 komada oružja, uključujući nemačke tenkove "leopard", francuske AMKS i američka borbena vozila pešadije "bredli". Pojavili su se izveštaji o prvom uništenom britanskom tenku "čelendžer", a zapadni mediji naročito ističu efikasnost ruskih minskih polja i višeslojne linije odbrane.

U tom kontekstu, američki državni sekretar Entoni Blinken izrazio je mišljenje da će ofanziva ukrajinskih oružanih snaga trajati "još mnogo meseci", a SAD su isporučile Kijevu kasetnu municiju.

Ruski odgovor zatresao Zapad: Kedmi o revolucionarnoj odluci Moskve

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA