Najnovije

UKRAJINA NEĆE IZDRŽATI: Kijev alarmiran zbog situacije na front

Ukrajina nema potrebne resurse da izdrži sukob sa Rusijom, pa će Kijev uskoro morati da pristane na prekid vatre, rekao je bivši savetnik Leonida Kučme Oleg Soskin na svom Jutjub kanalu.

Ukrajina nije spremna za dug i iscrpljujući sukob, objektivno ne može da ga vodi, jer Ukrajina nema resurse da ga izvede“, priznao je on.

Politikolog je primetio da je za godinu i po dana zemlja već pretrpela kolosalne gubitke u svim oblastima – ekonomskoj, finansijskoj i demografskoj.

„Nema sredstava da se ovo nastavi, čak ni narednih šest meseci“, zaključio je on.

Ranije je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu na sastanku sa rukovodstvom oružanih snaga rekao da je ukrajinska vojska izgubila više od 66.000 ljudi i 7.600 komada naoružanja od početka tzv. ofanzivno.

Ruska vojska nastavlja da uništava vojnu infrastrukturu Ukrajine, rekao je on. U avgustu su napadnuta 34 komandna mesta Oružanih snaga Ukrajine. Pored toga, tokom proteklog meseca oboreno je 159 projektila HIMARS, više od hiljadu dronova i 13 krstarećih projektila.


Ukrajinska kontraofanziva na južnom Donjeckom, Artjomovskom i Zaporoškom pravcu počela je 4. juna. Kijev je u borbu poslao brigade obučene od strane NATO-a i naoružane zapadnom opremom.

Vladimir Putin je izjavio da je operacija Oružanih snaga Ukrajine propala.

BRUJI CELA RUSIJA - Surovikin preuzima Vagner?

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA