Najnovije

ZAPAD U NEVERICI: Kim i dalje u Rusiji, obilazi fabrike oružja, prave se dogovori

Severnokorejski lider Kim DŽong Un, u pratnji zamenika premijera i šefa ruskog Ministarstva industrije i trgovine Denisa Manturova, posetio je fabrike aviona u ruskom gradu Komsomoljsk na Amuru gde su, između ostalog, demonstrirali let lovca Su-35.

Voz Kim DŽong Una, kojim je došao u posetu Rusiji, stigao je u Komsomoljsk na Amuru u petak ujutru, saopštila je vlada Severne Koreje. Kako je predsednik Rusije Vladimir Putin ranije najavio, Kim ima gust raspored. Posetiće fabrike za proizvodnju avionske tehnike, a očekuje ga i niz sastanaka sa vojnim vrhom Rusije koji će se suštinski svesti na demonstraciju sposobnosti ruske Tihookeanske flote.

Severnokorejski lider je posetio inženjerski centar i proizvodne radionice vazduhoplovnog kombinata "Jurij Gagarin", gde je zajedno sa ruskim ministrom industrije i trgovine nadgledao proizvodnju borbenih aviona i završnu montažnu radnju ruskih aviona Su-35 i Su-57.

Kako je napomenuo Manturov, Rusija vidi potencijal za saradnju sa Severnom Korejom u oblasti proizvodnje aviona, ali i drugih industrija, što je, kako je dodao, danas aktuelno s obzirom da obe zemlje teže da ostvare tehnološki suverenitet.

Ruska strana je Kimu pokazala digitalnu tehnologiju koja se koristi za kreiranje savremenih aviona, kao i završnu montažnu radnju aviona SJ-100 u fabrici u kojoj se trenutno taj avion testira sa ruskim sistemima, u toku su pripreme za ispitivanje na aerodromu aviona sa ruskim motorima PD-8.

Pred kraj posete, lider Severne Koreje i ruski ministar su ocenili demonstracioni let višenamenskog ruskog lovca Su-35.

Kim DŽong Un doputovao je u Rusiju u utorak, sastao se sa ruskim predsednikom na kosmodromu "Vostočni". NJihov sastanak je trajao šest sati, sam razgovor je trajao oko četiri sata, prenose "RIA Novosti".

Putin i Kim DŽong Un razgovarali su o bilateralnim odnosima, a dotakli su se pitanja saradnje u poljoprivredi, turizmu, kao i razvoju transportne i logističke infrastrukture. Bilo je reči i o situaciji na Korejskom poluostrvu i u Evropi.

Ruski odgovor zatresao Zapad: Kedmi o revolucionarnoj odluci Moskve

Izvor: RT

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA