Najnovije

EVROFANATIZAM JE NEUNIŠTIV: Ni nakon dve decenije prevare - Đilas ne odustaje!

Ni nakon skoro dve i po decenije politike ucena, laži i prevare koju je Srbija trpela i trpi od Evropske Unije, pa i pored toga što se svet ubrzano i jasno menja, gde EU dobija sve minorniju ulogu i sama po sebi biva sve razjedinjenija, Dragan Đilas i političari okupljeni oko njega, inače poznati po evrofanatizmu, ne odustaju od agresivne proevropske politike koju su nazvali "Pravac Evropa!". To su danas manifestovali na 13. sednici Glavnog odbora Stranke slobode i pravde.
Početak sednice (Foto: Skrinšot)

Početak sednice (Foto: Skrinšot)

Na 13. sednici Glavnog odbora Stranke slobode i pravde čule su se upravo “proevropske” poruke, a najvažnija stvar koja je urađena je izglasavanje dokumenta “Deklaracija za sprečavanje propadanja Srbije”.

“U “Deklaraciji za sprečavanje propadanja Srbije” je mera uspostavljanja međunarodnog krivičnog suda protiv korupcije, njegova suština je što pravi partnerstvo Srbije sa Evropskom unijom, ali i kandidatima za članstvo u EU. Ono je važno zato što kriminal i korupcija ne poznaju granice. Kada se to saseče biće i za mlade i za penzionere i za zaposlene. Da zaustavimo čerupanje javnog budžeta!”, rekla je Marinika Tepić.

Govor Borka Stefanovića na ovoj sednici je bio više okrenut ka slanju “proevropskih” poruka i kritici aktuelnih vlasti.

“Mi moramo da odbranimo našu zemlju od njihovog avanturizma. Pravac Evropa je nužnost, opstanak. Mi se vraćamo kući, ne kucamo na tuđa vrata! Tamo gde sanja ova vlast da nas odvede je neka pustara.”, kaže Stefanović, očigledno smatrajući da aktuelna vlast nema evropske integracije kao realan sastavni deo svog političkog programa.

Dragan Đilas, predsednik ove stranke, inače u narodu neomiljen zbog svojih antiruskih i proNATO stavova kao što je “uvođenje sankcija Rusiji”, držao se “mirotvoračkog” tona u svom obraćanju na sednici.

“Mi moramo ovu zemlju da pretvorimo u društvo znanja, a ne zvanja. Da ulažemo u obrazovanje, a ne naoružanje.”, kaže Đilas, verovatno nehotice prenebregavajući činjenicu da su obe stvari od vrhunskog značaja za svaku državu.

“Ova vlast ne da ne želi borbu protiv nasilja, nego da to nasilje još više raste, da se još više rasplamsa. Izbori će biti prilika da ljudi kažu da li žele da žive u takvoj zemlji ili onoj kakvu mi predlažemo.”, dodao je on.

Podsećamo, Stranka slobode i pravde se više puta kompromitovala u javnosti sa aktovima poput napada na patrijarha Porfirija i to na osnovu neproverene informacije, te favorizujući brisanje murala posvećenih srpskom patriotizmu i likovima kao što je general Ratko Mladić, agresivno promovišući LGBT agendu, kao i sa zahtevima za uvođenje sankcija Rusiji i sličnim pro-NATO političkim stavovima. Zbog svega ovoga, u velikom delu srpskog naroda i javnog mnjenja, SSP je doživljavana kao stranka marionetskog i destruktivnog agresivnog evrofanatičnog duha.

Pročitajte OVDE šta je Vučić rekao o Evropskoj Uniji

Izvor: Pravda.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA