Najnovije

HIL SE IZLUPETAO OPET: Srbija da se okrene protiv Rusije

Rusija je krenula strašnim putem i potrebno je da Srbija shvati da je Rusija sada drugačija i uskladi se s spoljnom politikom EU, rekao je američki ambasador, Kristofer Hil, u intervjuu za "Blic".

"Smer kojim Srbija ide je na njoj samoj da odluči, to ne zavisi ni od mene, ni od moje zemlje, a svakako to nije stvar Rusije. Da ponovim, radije bih se fokusirao na odnos Srbije i Amerike, nego pričao o Rusiji. Ali mogu jedno da kažem o Rusiji, a to je da je krenula strašnim putem i ne znam gde, ni odakle će izroniti. Potrebno je da Srbija shvati da šta god mislila da je Rusija bila, Rusija je sada drugačija. I to pojačava poentu da Srbija mora da nađe svoj put", naveo je Hil.

Govoreći o sankcijama Rusiji, on je kazao da niko ne voli sankcije i dodao da bi bilo normalno da zemlje koje teže priključenju EU usklade svoju spoljnu politiku sa politikom unije.

Govoreći o predsedničkim izborima u SAD sledeće godine i mogućoj promeni politike, Hil je kazao da se on "nikad se ne meša u unutrašnje stvari drugih zemalja".

"Čak se ne mešam ni u unutrašnja pitanja svoje zemlje. Očigledno, mogu da razumem zašto su svi na svetu zabrinuti za američke izbore, čak toliko da bi možda želeli i da glasaju na njima. Ono što mogu da kažem je da u SAD postoji rastući konsenzus da je potrebno poboljšati odnose sa Srbijom i potrebu da ponovo budemo prijatelji i partneri. Mislim da bi SAD bile ponosne da vide Srbiju ponovo kao partnera u savezu", istakao je Hil.

Pročitajte OVDE šta je Vučić rekao o EU

Izvor: Pravda 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA