Najnovije

OZBILJNI GUBICI: Ukrajina povlači 82. vazdušno-desantnu brigadu

Oružane snage Rusije na pravcu Zaporožja tokom nedelje su odbile 18 napada Oružanih snaga Ukrajine u oblastima Rabotino i Verbovo Zaporožje.

Neprijatelj je ovom prilikom izgubio 740 vojnika, saopštilo je u subotu Ministarstvo odbrane Rusije.

„U pravcu Zaporožja, jedinice ruskih trupa su odbile 18 napada Oružanih snaga Ukrajine u oblastima naselja Rabotino i Verbovoje, Zaporoška oblast. Zbog značajnih gubitaka u ljudstvu, ukrajinska komanda je bila prinuđena da otpočne povlačenje 82. vazdušno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine u pozadinu radi povratka borbene efikasnosti.

Za održavanje položaja u ovoj oblasti trenutno je iz strateške rezerve raspoređena 71. jegerska brigada Oružanih snaga Ukrajine, kao i kombinovane jurišne grupe 47. i 65. mehanizovane, kao i 46. aeromobilna brigada Oružanih snaga Ukrajine“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Napominje se da su „tokom borbi neprijateljski gubici iznosili više od 740 ukrajinskih vojnih lica, 20 tenkova i borbenih oklopnih vozila, kao i 20 vozila“.

„Pored toga, u okviru kontraofanzive, pogođeno je 38 neprijateljskih poljskih artiljerijskih oruđa“, dodaje Ministarstvo.

KADIROV OBJAVIO SUROV SNIMAK: Lov na Ukrajince (VIDEO)

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA