Najnovije

DO KRAJA OKTOBRA IMA RESURSA ZA NAPAD: Ukrajina će jesen provesti u defanzivi, Rusi u napadu

Moskovski vojni ekspert Vasilij DANDIKIN: Neprijatelj će nastaviti da napreduje sve dok njegove rezerve ne budu potpuno iscrpljene. Najverovatnije, do kraja septembra - početka oktobra, a onda će preći u defanzivu. Međutim, oružane formacije Ukrajine sada gube svoje profesionalno jezgro, odnosno one koji su vojno obučeni. Pre neki dan su za 24 sata imale 800 izbačenih iz stroja, a to je cela jedna bataljonska taktička grupa, ojačani bataljon

ORUŽANE snage Ukrajine daju sve od sebe da izdrže do početka kišne sezone, u nadi da će sukob tada biti privremeno zamrznut, odnosno – da će sa zamrzavanjem odložiti krah svoje kontraofanzive – ocenio je bivši inspektor UN za oružje u Iraku Skot Riter.

Naglasivši da Ukrajina trpi nenadoknadive gubitke, dodao je:

„Pre ili kasnije će se Ukrajina vojno srušiti. Nezavisno od toga što Ukrajinci sada daju sve od sebe da održe započetu kontraofanzivu do početka sezone kiša“.

Riter je u vezi sa ovim izgovorio i opomenu:

„Takva taktika nosi ogromne rizike za Oružane snage Ukrajine jer im preti gubitak još više vojnika. Ruska armija neće zamrznuti borbena dejstva ni tokom kišne i blatnjave sezone, budući da ima veštine za vođenje borbenih dejstava čak i u takvim uslovima. Sve će to neminovno dovesti do kraha Oružanih snaga Ukrajine, koje će iscrpiti svoje rezerve do kraja oktobra“.

Svoje viđenje daljih događanja na ukrajinskim frontovima izneo je i moskovski vojni ekspert Vasilij Dandikin:

Neprijatelj će nastaviti da napreduje sve dok njegove rezerve ne budu potpuno iscrpljene. Najverovatnije, do kraja septembra - početka oktobra, a onda će preći u defanzivu. Međutim, oružane formacije Ukrajine sada gube svoje profesionalno jezgro, odnosno one koji su vojno obučeni. Gube i motivisane borce. Ostaju oni koji su se krili od mobilizacije, poslati sa Zapada, bolesni, uključujući i psihičke bolesti, a to su ljudi koji se sada sve masovnije predaju.

Pre neki dan su snage kijevskog režima za 24 sata imale 800 izbačenih iz stroja, a to – naglašava Dandikin – cela jedna bataljonska taktička grupa, ojačani bataljon. Neprijatelj gubi brigadu nedeljno, a korpus mesečno. Poljski govor se sve češće čuje na ukrajinskim pozicijama, a to znači da se u borbe uključuju vojnici iz NATO zemalja koji izigravaju strane plaćenike.

OZBILJNI GUBICI: Ukrajina povlači 82. vazdušno-desantnu brigadu

Izvor: Fakti.org

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA