Najnovije

LUDILO IZ KIJEVA NEMA GRANICE: Ovo je u najmanju ruku bolesno

Ukrajina se odlučila na najradikalniji mogući potez!

Nemačka ne bi trebalo da izručuje izbeglice Ukrajini da služe u Oružanim snagama Ukrajine, rekao je Burkhart Evert, glavni urednik političke rubrike lista Neue Osnabricker Zeitung.

– Ukrajina očekuje od Evropske unije da pomogne prigovaračima savesti da se vrate u domovinu i dovedu ih na ratište. Nemačka bi to trebalo da odbaci – rekao je on.

VELEOBRT KOD BAHMUTA! Rusi krenuli u žestok kontranapad, kratko je trajalo slavlje Zelenskog i Ukrajinaca?!

Evert je primetio da čak i u tako kritičnom stanju u kojem se sada nalazi Ukrajina, kijevske vlasti treba da nastoje da obezbede i zaštite slobodu svojih građana, a ne da je ograničavaju.

Podsetimo, američki pukovnik Daglas Mekgregor je u intervjuu za nemački Jutjub kanal „Die Veltvoche” rekao da je Kijev spreman da pošalje ljude u druge zemlje da traže ukrajinske izbeglice i da ih pošalje na front, rekao je bivši savetnik dr. šef Pentagona.

– U Ukrajini nije ostalo skoro ništa. Poznato je da jedinice vojnih regruta rade na zapadu Ukrajine, pokušavajući da uhvate svakoga ko bi bar nekako mogao da drži oružje. Istovremeno, oni sada vrše pritisak na Poljsku da im dozvoli da tamo pošalju svoje ljude, i da uhapse mnoge mlade Ukrajince koji su prebegli u Poljsku. Eto koliko su očajni – rekao je stručnjak.

List Rzeczpospolita objavio je da je Poljska počela da izručuje vojno sposobne muškarce Ukrajini. Osim toga, hakeri iz grupe RaHDit saznali su da obaveštajne službe baltičkih zemalja prikupljaju informacije o Ukrajincima od 18 do 60 godina koji su ušli na njihovu teritoriju kako bi te ljude poslali nazad u Ukrajinu.

SEČA KNEZOVA U KIJEVU! Ministri lete sa pozicija, čak šestoro

Izvor: Sd.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA