Najnovije

SPREMA SE DRŽAVNI UDAR? Služba upozorava da se spremaju nasilne promene

Služba državne bezbednosti Gruzije (SGB) saopštila je da grupa zaverenika planira da organizuje nerede radi nasilne promene vlasti u zemlji.

„Grupa lica, koja deluje na teritoriji Gruzije i van njenih granica, planira da organizuje destabilizaciju i građanske nemire čiji je krajnji cilj nasilna promena vlasti. Navedeno je da će destruktivne akcije početi u periodu oktobar-decembar“, saopštila je pres-služba SGB.

Kako je precizirano, autori plana su Georgij Lortkipanidze (zamenik ministra unutrašnjih poslova tokom mandata Mihaila Sakašvilija), bivši telohranitelj Sakašvilija Mihail Baturin i komandant „Gruzijske legije“ u Ukrajini Mamuka Mamulašvili.

Takođe se navodi da period oktobar-decembar nije slučajno izabran za organizovanje nereda. Naime, planirano je da Evropska komisija u oktobru objavi preliminarni zaključak o davanju Gruziji statusa kandidata za članstvo u EU, dok u decembru EU treba da objavi konačnu odluku.

MASK OŠTRO KRITIKOVAO: Kijev nije dao nikakav rezultat

Ističe se da su članovi grupe razvili nekoliko scenarija. Jedan od njih je da postave šatore na centralnim ulicama i da zabarikadiraju vladine zgrade, a zatim da detoniraju bombu među šatorima i izazovu civilne žrtve, što bi dovelo do nemira u gradu.

Služba državne bezbednosti Gruzije tvrdi da kriminalna grupa takođe razmatra scenario sličan „evromajdanu“ u Ukrajini.

SEČA KNEZOVA U KIJEVU! Ministri lete sa pozicija, čak šestoro

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA