Najnovije

Ministar sporta Severne Makedonije strastveni navijač Partizana: Prvo Partizan, pa sve ostalo!

U Beogradu se trenutno održava svetsko prvenstvo u rvanju, a svoje predstavnike na takmičenju ima i Severna Makedonija, čiju borbu prati Naumče Mojsovski ministar sporta Severne Makedonije. 

Mojsovski je bivši rukometaš i reprezentativac Severne Makedonije, a našoj javnosti je poznat i kao strastveni navijač Partizana, što sa ponosom ističe i kaže da ne propušta nijednu utakmicu, bilo da je reč o fudbalu, odbojci, rukometu…

Vi ste dobro poznati kao strastveni navijač Partizana. Odakle tolika ljubav prema Partizanu?

Kao svi ostali, tako i ja. Porodično blago da kažem, otac i majka isto mi navijaju za Partizan, tako je ostalo i kod mene. Ja sam ono, kao što ste rekli, strastveni navijač Partizana, pratim sve utakmice da li je fudbal ili basket, rukomet, sve ostalo što je vezano za Partizan i to me da kažem čini me ispunjenim. Za sada dobro ide, evo basket se digao mnogo više i svaku godinu sve je bolje.

Znači, vi ne pratite samo fudbal, nego sve?

Sve što je povezano sa Partizanom. A i ovaj moj sport, ja dolazim iz rukometa. Tako da pratim. Danas sam bio na jednom sastanku sa ljudima iz uprave rukometnog kluba Partizan. Raspitao sam se šta će da rade ove sezone, koji im je budžet i sve ostalo…zato kažem, interesuje me sve što je vezano za Partizan. Tako da, nadam se da idemo ka gore.

Kada igraju Vardar i Partizan, za koga navijate?

Dobro, isto to se ne menja, razumeš. Stoji da je Vardar makedonski tim , ali znaš kada zavoliš nešto iz utrobe, iznutra, zato je meni Partizan na prvom mestu.

Budući da ste ministar sporta Severne Makedonije, kako igrači i navijači reaguju?

Nema tu… Živeli smo u zajednici zajedno, bili smo ona stara Jugoslavija.

Ili je takvo raspoloženje u narodu (da većina navija za Partizan)?

Pa da, takvo je raspoloženje u narodu. Neki kontra-efekat, da li srpski timovi ili ostali…svi smo mi navijali ili za Partizan ili za Vardar, Zvezda ili ostali. To je bila zajednička liga nekad kada smo bili u zajednici. I ja sam to uhvatio, moji su me nasočili na Partizan i tako sam odabrao. Mislim da mi prema Srbima, prema Srbiji nemamo neki loš animozitet, tako da sve je opravdano i prolazi dobro.

Kako se razvija sport u Severnoj Makedoniji?

Dobro. Definitivno dobro! Prošla godina bila je najuspešnija godina u istoriji sporta. Imali smo i olimpijske medalje, svetske prvake, evropske prvake. I u rvanju, karateu, tekvodno i sve ostalo. Što se tiče ekipnih sportova, prvi put smo se plasirali na evropsko prvenstvo u fudbalu. Imamo kontinuitet u rukometu, što je kod nas prvi sport, tu imamo kontinuitet i u evropskom i u svetskom prvenstvu, svake godine idemo na velika takmičenja. Evo već i košarka se diže na dobru razinu i mislim da ako nastavimo ovako, biće isto velikih takmičenja. Bilo je pre nepunih mesec dana evropsko prvenstvo u odbojci, a mi smo bili organizatori. Severna Makedonija je prošla odlično, tri pobede je imala iako nismo očekivali tako dobar rezultat. Generalno dobro ide, ali mislim da treba još. Za razliku od cele Evrope gde su ministarstva sportova, kod nas je agencija, tako da evo trudimo se da ovo prebacimo u ministarstvo da malo veći budžet bude u sportu. Nadam se da će na kraju ove godine, eventualno početak sledeće, biti i to prebacivanje iz agencije u ministarstvo.

Trenutno se u Beogradu održava svetsko prvenstvo u rvanju, vi imate svoje predstavnike.

Imamo. Devet boraca i dve cure, znači jedanaest takmičara. Najveća brojka do sada. Imamo upravo sada borbu. Dvoje je jutros već prošlo, dobili smo borbe, tako da ima ovo potencijal. Prošle godine smo imali evropskog prvaka u kategoriji 65 kilograma. Dobro smo tu, u ovoj disciplini slobodan stil i nadam se da ćemo i ove godine ćemo da opravdamo nekom medaljom.

Za koga ovde navijate?

Pa dobro, ovde navijam za zajedno znači. I domaćina iz Srbije i Makedoniju. Večeras i vi imate svoje finaliste, tako da ću navijati sa svojim kolegom za to da uzmete zlato!

Ruska vojska melje poslednje rezerve Oružanih snaga Ukrajine

Izvor: Vaseljenska

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA