Najnovije

IZVEŠTAJ SA FRONTA: Rusi lividiraju i ruše sve redom

Poboljšani položaji ruskih snaga u donjeckom pravcu, gde je likvidirano više od 250 ukrajinskih vojnika, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane juče su oborili 25 ukrajinskih dronova, dve rakete HIMARS i jednu protivradarsku raketu HARM, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Ruski PVO sistemi oborili su dve rakete HIMARS i antiradarsku raketu američke proizvodnje HARM. Osim toga, tokom dana uništeno je 25 ukrajinskih bespilotnih letelica u oblastima naselja Trudovskoe, Kodema, Klinovoe u Donjeckoj Narodnoj Republici, Pšeničnoe, Očeretovatoe i Tarasovka u Zaporoškoj oblasti, kao i Tavolžanka u Harkovu", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, Oružane snage Rusije su u donjeckom pravcu poboljšale položaj na prvoj liniji fronta kod Kleščejevke, dok je kod Artjomovska odbijeno pet napada ukrajinskih jedinica, koje su u tom pravcu za dan izgubile više od 250 vojnika i 15 jedinica tehnike.

"U zaporoškom pravcu odbijena su četiri napada ukrajinskih jedinica u području mesta Rabotino i Verbovo. Likvidirano je do 115 ukrajinskih vojnika, dva artiljerijska sistema M777 i oruđe M119 američke proizvodnje, dva oklopna vozila, četiri automobila, dve haubice 'msta-B' i D-20. Uništen je i američki radar AN/TPK-50", dodaje se.

DIREKTAN SUKOB AMERIKE I RUSIJE? Ruski diplomata ima informacije,...

U ministarstvu su naveli da su u području Dilejevke u DNR pogođena dva komandna izviđačka mesta Oružanih snaga Ukrajine, dok je u području Avdejevke uništen komunikacioni centar 110. brigade ukrajinske vojske.

Što se tiče južnodonjeckog pravca, gubici ukrajinskih snaga premašili su 105 vojnika, a uništena su im, između ostalog, i četiri tenka kao i skladište municije.

FIGARO JAVLJA: Kijev pali alarme, vojnici sa fronta beže u inostranstvo

"U krasnolimanskom pravcu odbijena su dva napada ukrajinskih snaga. Likvidirano je više od 60 ukrajinskih vojnika. U hersonskom pravcu ruska vojska je za dan likvidirala više od 30 ukrajinskih vojnika, a uništila je skladište municije i Centar za kontrolu dronova", zaključilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA