Najnovije

KLEŠČEJEVSKA KLANICA: Ukrajinci u proboju južnog krila Artjemovska (VIDEO)

Borbe oko Kleščejevke traju već danima, pa i nakon ukrajinske kratkotrajne "Pirove pobede" i proglašenja Kleščejevke "oslobođenom" od strane Zelenskog, borbena dejstva nisu splasnula, već naprotiv, iz dana u dan, dolazi do sve veće eskalacije, jer je i ruska strana pokrenula kontranapad, a i ukrajinska intenzivirala napade na svim linijama južnog krila Artjemovska.
Sravnjeno... (Foto: Skrinšot)

Sravnjeno... (Foto: Skrinšot)

Armija RF tvrdi da su linije nepovređene i neprobojne za ukrajinsku armiju, iako je došlo do određenih povlačenja u samoj Kleščejevki.

Desilo se to da je severno-istočni deo Kleščejevke pao u ruke ukrajinske armije, ali je ruski kontranapad veoma brzo pokrenut, tako da je nemoguće govoriti o “ukrajinskom oslobođenju Kleščejevke”. Borbe su veoma intenzivne i žestoke, a strateški cilj ruske strane je čišćenje tog severno-istočnog dela Kleščejevke.

Ukrajinska strana vrši pojačana borbena dejstva i konstantno pokušava proboj južnog krila Artjemovska i potpuno zauzimanje Kleščejevke kao strateške tačke ovog dela fronta.

Obaveštajno-diverzantske jedinice armije RF deluju putem dronova i navode artiljeriju za precizna gađanja, čime se postižu odlični rezultati, navodi se u saopštenju ruskog ministarstva odbrane.

Uspešno odbijamo napade i uništavamo ukrajinske jurišne grupe, tvrde pripadnici armije RF.

Pogledajte snimke ministarstva odbrane RF:

Pročitajte OVDE o borbenim dejstvima ruskih vojnih grupa Centar i Zapad

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA