Najnovije

Prikaz stripa "Noć mračnog viteza":Još jedan sjajan i moderan Betmen

Kolekcija najnovijih izabranih priča iz DC multiverzuma Čarobne knjige nam u broju 14 donosi mračnu priču iz mračne noći o mračnom vitezu.

Foto: Čarobna knjiga

Mark Simpson, koji je mnogo poznatiji po umetničkom imenu DŽok, je škotski crtač sa mnogim kvalitetima, a kada se radi o dočaravanju atmosfere noći, nestanka struje, borbi po mrklom mraku, teško da će se bilo koji crtač DC (a i šire) bolje snaći u ovim okolnostima od njega. 

I ne samo to, DŽok je kompletan autor ove knjige, dakle osim sjajnog crteža kojim nas je očarao u Betmenu koji se smeje, vidimo i talenat u pisanju scenarija.

Betmen bi trebalo da ima lagan zadatak, da isprati premeštaj opasnog kriminalca i svog dobrog poznanika EMP- a iz Ludnice "Arkam" u njegov novi dom Ostrvo "Blekgejt", dve najudaljenije tačke Gotama. 
To je novi plan ambiciozne bivše socijalne radnice, a sada čelnice Zatvorskog biroa Gotama - Vaskezove, iritantnog nosioca novih inicijativa u domenu ophođenja prema zatvorenicima, koja se ne miriše ni sa Gordonom.

Naravno, ništa ne ide kako bi trebalo, sve gradske bande žele opasnog kriminalca, da ga eliminišu ili oslobode, što zavisi od frakcije kojoj pripadaju.
Betmen mora da ga zaštiti i zadrži daleko od svih, prelazi delove grada kao nivoe igrice po mrklom mraku, vodeći računa o životu zlikovca, trpeći teške batine...

EMP ima svoju priču, osećanja, policija možda i nije oličenje borbe protiv kriminala, a tu je i odličan obrt na kraju...

Još jedan sjajan i moderan Betmen.
Naročito obratite pažnju na mape kretanja kako bi radnja bila jasnija.

Najbitnije, Betmen nema supermoći, on nije klasičan superheroj jači od lokomotive, brži od metka i u stanju da preskoči najviše zgrade, a i ne bi trebalo da bude...

Svaka preporuka za čitanje knjige Noć mračnog viteza, a za izdavača još jedna u nizu pohvala, ovog puta i za odabir formata knjige.

Da ne zaboravimo da čestitamo divan jubilej našeg najboljeg strip izdavača, kao i izdavača knjiga, odnosno 20. rođendan Čarobne knjige!
Slavljenik nas je častio sjajnim popustima (koji još uvek traju), a nadamo se da ćemo dugo godina da zajedno slavimo svakog septembra!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA