Najnovije

AMERIKANCI POTVRDILI: Ukrajina je postala vojna "laboratorija"

Ukrajina je postala prava „laboratorija za vojnu inovaciju“, posebno u oblasti veštačke inteligencije i bespilotnih letelica, izjavilaje u sredu pomoćnica američkog ministra odbrane za strategiju, planove i sposobnosti Mara Karlin na panelu na Institutu Ronald Regan.

Dragoceni uvid u ratovanje koji dolazi iz Ukrajine jednako je važan kao i podaci koje je prikupila američka vojska tokom svojih ratova u Avganistanu i Iraku, dodala je Karlin.

„Postoje stvari koje ćete naučiti ne u sukobu, recimo kroz ratne igre ili vežbe na stolu, a postoje i druge stvari koje ćete neizbežno naučiti kada se vodi ratna bitka“, objasnila je ona, prisećajući se „koliko je inovacija bilo“ kada su američke snage bile u Iraku i Avganistanu i kako su bile „sposobne da uzmu određene stvari, stave ih na bojno polje, smisle kako da naprave određene pomake i primene ih“.

Očigledno, Ukrajina je laboratorija učenja za vojne inovacije. Mislim da svi nismo videli nedostatak primera."

Gledanje na Ukrajinu kao na svojevrsnu vojnu „laboratoriju“ je nešto što su izrazili ne samo prekomorski podržavaoci Kijeva, već i rukovodstvo zemlje. Na primer, bivši ministar odbrane Aleksej Reznikov je oglašavao sukob između Rusije i Ukrajine kao priliku za zapadne proizvođače oružja.

Zapadne pristalice Kijeva i njihovi giganti odbrambene industrije „stvarno mogu da vide da li njihovo oružje funkcioniše, koliko efikasno funkcioniše i da li treba da se nadogradi“, izjavio je Reznikov za Fajnenšel tajms još u julu. „Za vojnu industriju sveta, ne možete izmisliti bolji poligon za testiranje.

Novi krvavi rat najavljuje preokret u Ukrajini! Poznato kada Ameri puštaju Zelenskog niz vodu?!

Izvor: Vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA