Najnovije

HAOS NA KOSOVU: Bačene eksplozivne naprave u dvorišta Srba i kamenovane su kuće

Tri eksplozivne naprave bačene su noćas u dvorišta srpskih porodica u opštini Ranilug u Kosovskom Pomoravlju, preneli su RTS-u lokalni izvori i dodali da je u dvema eksplozijama načinjena materijalna šteta, dok treća naprava nije eksplodirala.

Najpre oko 2.20 sati bomba je bačena u dvorište kuće Vladice Aritonovica, zamenika predsednika opštine Ranilug. Druga bomba, oko 2.30 sati bačena je na kuću Srđana Ristića direktora predškolske ustanove, a treća bomba koja nije eksplodirala, bačena je na kuću Zorana Ristića direktor Centra za socijalni rad.

Policija na licu mesta vrši uviđaj.

Pet eksplizvnih naprava bačeno je u poslednjih mesec dana na kuće i objekte srpskih vlasnika i kosovskom pomoravlju.
Kako "Novosti" saznaju sinoć je kamenovana i kuća Bosiljke Nojić (77) u Gnjilanu u blizini gradskog groblja pri čemu joj je polomljen prozor na kući

Retki Srbi koji žive u ovom gradu uznemireni su ovim slučajem, a kako nezvanično saznajemo ovo nije još uvek prijavljeno tzv. kosovskoj policiji.

Od prošle subote do sinoć u ovom gradu na Kosovu i Metohiji evidentirana su četiri kamenovanja. U subotu 16. septembra kuća je gađana kamenom, u ponedeljak 18. septembra paradajzom.

Starica je slabo pokretna i živi sa zetom koji se nedavno doselio kod nje nakon što je prodao svoju kuću. Nojići su povratnici, u svoj grad su došli ponovo 2009. godine i jedina su srpska porodica u tom delu grada. Bili su na meti višestrukih napada Albanaca od povratka u Gnjilane.

SPREČEN TERORISTIČKI NAPAD KIJEVA: Krim i Krasnodarsk bezbedni

Izvor: Sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA