Najnovije

PUTINE, NE VERUJ ERDOGANU! Ovako se Jovan Ćulibrk brecnuo na vladiku Atanasija zbog Jasenovca! (VIDEO)

Prema poslednjim podacima koje sam dobio, Rusi imaju oko pola miliona vojnika na ratištu zajedno sa pozadinom, dok je kod Ukrajinaca taj broj oko milion i sto, milion i dvesta hiljada, rekao je Danijel Simić, ratni reporter i predsednik Udruženja novinara Republike Srpske  prilikom gostovanja u emisiji Luča na kanalu Pravi odgovor. 

On je rekao da će uskoro krenuti kišna sezona i zemlja će se pretvoriti u veliko blato, „u koje će se tenkovi zaglavljivati“. 

Govoreći o skandaloznom vladici Jovanu Ćulibrku, predsedniku Upravnog odbora Muzeja žrtava genocida, koji umanjuje broj žrtava Jasenovca na Tuđmanove brojke, on se prisetio „kako se vladika Ćulibrk još davno, davno brecnuo na pokojnog vladiku Atanasija Jeftića“.

- Kad je Vladika Atanasije rekao da je u Jasenovcu ubijeno 700.000 ljudi, Jovan Ćulibrk se okrenuo i rekao: „Pa, neće biti baš tako, vladiko! Preteraste“. I još jednom je bila situacija, kada je vladika Ćulibrk poslao pozivnicu jednom srpskom biznismenu, i ovaj je tu pozivnicu objavio, a ona je napisana latiničnim pismom i pečatirana latiničnim pečatom – istakao je Simić.

Kako kaže, onda su počele priče o incidentima, pa i o tome kako je vladika navodno tukao neku ženu u Beogradu.

- Činjenica je da se vladika Ćulibrk nalazi na čelu skoro svih institucija u Srbiji koje se bave kulturom sećanja na zločine, pogotovo stradanjem Srba. Koliko vidim on zastupa isključivo jevrejske interese. Smanjuje se srpski broj žrtava Jasenovca, ali se ne dira jevrejski broj žrtava Jasenovca – ukazao je.

Simić je govorio o tom nekorektnom odnosu Jevreja da samo oni hoće da budu žrtve, iako su im Srbi recimo otkrili na primer i to kako su ustaše pobile ceo jevrejski fudbalski tim Makabija iz Zagreba. 

On je rekao da se slaže da ne treba koristiti jevrejski izraz Holokaust za genocid nad Srbima, ali kad je predložen naš izraz Veliki pokolj, pobunili su se isti oni u Srbiji koji umanjuju broj žrtava NDH.

Govorio je i o tome kako Turci mogu izneveriti Rusiju, uprkos tome što je Kremlj jednim potezom pomogao Erdoganu da ponovo pobedi na izborima. Otkrio je koji je proamerički kanal na ruskom jeziku Telekom Srbija uvrstio u svoj program, ali i kakav je tačno status BiH i Srpske po pitanju sankcija Rusiji i Belorusiji.

Detaljnije o svemu saznajte uz emisiji na kanalu Pravi odgovor. 

Vašington je dao zeleno svetlo: Ovo je kraj Zelenskog?

Izvor: Pravda
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA