Najnovije

TAJNA VUČIĆEVOG SATA: Posveta Zemana govori sve! (VIDEO)

Dolazimo u poziciju da ne postoji povoljna opcija za srpski narod u svetu političkog zapada. Mi smo jednostavno predviđeni da nas nema, izjavio je Vladan Glišić, advokat i osnivač Narodne mreže, gostujući u emisiji Luča kanala Pravi odgovor. 
Glišić (Foto: Skrinšot)

Glišić (Foto: Skrinšot)

Međutim, kako je rekao, kad stigne taj talas promena, „koji će da razlupa taj evroatlantski okov u južnoslovenskim zemljama, tek tada možemo živeti kao normalni i slobodni ljudi“. 

- Oni kojima nije do toga stalo, lako mogu da pređu u jedan identitet koji je prihvatljiv političkom zapadu, a to su Hrvati. Neka se ne igraju sa pričama da su oni Srbi koji će naći način za razumevanjnje na zapadu, zajednički jezik, to su sve smešne priče. Oni koji hoće da žive tamo i imaju neku koru hleba u tom svetu, treba da postanu Hrvati – preporučio je Glišić. 

Govoreći o lažnom obećanju Vučića da će pojesti parizer pred kamerama, koji nije ni zagrizao, ni žvakao, a kamoli gutao, kazao je da se „čitava jedna umetnička forma razvila na osnovu obećanja Aleksandra Vučića“. 

- U našoj političkoj satiri koja je dobila veliki zamah u vreme njegovog dolaska na vlast i njegove stranke, mislim da nismo imali tragikomičniji period u istoriji. Sva njegova obećanja su takva da o tome možete da pravite psihološke analize i komedije. Ono što on radi na pres konferencijama ima mnogo veze sa imaginarnim, a vrlo malo sa realnim – primetio je gost kanala Pravi odgovor.

Glišić kaže da bi Vučić možda mogao da psotupi ispravno, „ako u strahu za neke svoje sitne interese, ne uradi ono što svi očekujemo“. 

- A potpuno je logično da ono što je Pašinjan uradio (priznao Nagorno Karabah kao deo Azerbejdžana, prim. aut.) predsednik Srbije uradi mnogo pre. Ali ima problem što se ovde pored Zapada i Anglosaksonaca pojavljuju i drugi gospodari. Vremena su nervozna, svi drže prste na obaraču, i možda bi neko mogao da izgubi glavu. Tako da taj strah mislim da može sprečiti predsednika Srbija da ne uradi nešto što bi bilo nepovratno zato što zna da takvu jednu stvar možda neće preživeti. Ako su Prigožin i Utkin leteli u vezduh, a za njih su oni svakako mnogo korisniji, nego što bi to bio predsednik Srbije – istakao je Glišić, a zatim dodao: 

- Tako da se ne bih na njegovom mestu igrao sa nekim stvarima, i zato mislim da će biti hrabriji nego što je to inače. 

Glišić je konstatovao da je i Rusija zaražena virusom političkog zapada, te da se to oličava u tajkunima. 

- Zašto je bilo dozvoljeno Romanu Abramoviču da kupuje Čelzi? To nijedan kineski tajkun nije smeo da uradi. Bilo mu je zabranjeno. Ne možeš da ulažeš pare koje si dobio na muci mog naroda u iživljavanje sa fudbalskim klubom u Engleskoj. Rusija je sebi dozvolila bahatost i brljotinu da dozvoli to Abramoviču, a usput morao je biti uhapšen deset hiljada puta kao izdajnik ruskog naroda i štetan element – naveo je on. 

Kako je rekao, u Kini političare streljaju za korupciju. 

U emisiji je otkriveno i koju je to skrivenu poruku Miloš Zeman napisao u posveti predsedniku Srbije, na, sada već kontroverznom, satu koji Vučić nosi na ruci. O svemu tome detaljnije pogledajte u emisiji na kanalu Pravi odgovor. 

Pogledajte:

Pročitajte OVDE šta je Vučić rekao o sukobima na Kosmetu

Izvor: Pravda.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA