Najnovije

VUČIĆ OPET "NAMAGARČEN": KFOR odigrao sa Šiptarima!

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, obratio se javnosti povodom incidenata u Banjskoj, gde je stradalo nekoliko Srba i jedan "kosovski" policajac.
Vučić na konferenciji (Foto: Skrinšot)

Vučić na konferenciji (Foto: Skrinšot)

Sinoć su Srbi u Banjskoj digli barikade i došlo je do sukoba u kojem je ubijen “kosovski” policajac, objasnio je predsednik.

Srbi su se pobunili, kaže Vučić, a umesto da KFOR reguliše situaciju, oni su ponovo stvari prepustili “kosovskoj” policiji i dali “kart blanš”, tj. odrešene ruke Kurtiju da se obračuna sa Srbima.

Ovo nikome nije trebalo, dodao je Vučić.

Trojica Srba sa Kosmeta su ubijena, a verovatno je i četvrti preminuo od ranjavanja.

Nikako ne opravdavam ubistvo kosovskog policajca, da se razumemo, objašnjava predsednik Srbije i dodaje da u sukobu nisu učestvovali Srbi iz centralne Srbije, već da je reč o Srbima sa Kosmeta kojima je prekipelo zbog svakodnevnog Kurtijevog terora.

Vučić je objasnio da “međunarodna zajednica” nastavlja da podržava Kurtija. Vučić kaže za Kurtija da je “glavni krivac” za haos na Kosmetu i podsetio da već više od deset godina Priština ne sprovodi Briselski sporazum.

“Aljbin Kurti želi sukobe i rat i on je jedini krivac. Niko drugi ne želi sukobe i rat, samo on želi da Srbiju uvuče u sukob sa NATO alijansom.”, kaže Vučić.

Vučić je rekao da će Srbija doneti velike odluke po pitanju KiM i izaći pred građane sa istima u danima koji su pred nama.

Pozivamo međunarodnu zajednicu da Priština formira ZSO i da se sukobi prekinu, kaže Vučić i dodaje da poziva i naš narod na uzdržanost.

“Nikada vam nećemo priznati nezavisno Kosovo, možete sve da nas pobijete i da radite šta hoćete. Nikada!”, poručio je Vučić na konferenciji.

Uvek smo spremni za dijalog, ali na priznavanje Kosova, formalno ili neformalno, zaboravite, kaže predsednik.

Pogledajte OVDE hapšenje jednog od napadača na Kosmetu

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA