Najnovije

AMBASADOR RUSIJE ČEKA ODGOVOR KANADE: DŽastin Trudo se još uvek nije izvinio zbog pozivanja naciste u parlament

Ambasador Rusije u Kanadi Oleg Stepanov uputio je protestnu notu Kanadi zbog odavanja počasti ukrajinskom SS veteranu u parlamentu te zemlje, ali odgovor još nije stigao, rekao je diplomata za Sputnjik.

„Nota je poslata u ponedeljak. Propraćena je pismima koja sam uputio premijeru, ministru spoljnih poslova i predsedniku Donjeg doma. Odgovor još nije stigao“, rekao je Stepanov.

On je istakao da kanadsko društvo i mediji „bruje“ o pomenutom događaju, ali da se premijer zemlje DŽastin Trudo još uvek nije izvinio zbog pozivanja naciste u parlament.

„Ugledu premijera i njegovog kabineta nanet je ozbiljan udarac. Oni pokušavaju da zataškaju skandal tako što će napraviti žrtvenog jarca od predsednika Donjeg doma Entonijem Rotom i smeniti ga sa dužnosti“, pojasnio je Stepanov.

Prethodno, agencija AP prenela je da je Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski pozdravio  bivšeg vojnika SS divizije „Galicija“ u kanadskom parlamentu.

Na jednoj od fotografija tokom govora Zelenskog, na kojoj on pokazuje stisnutu pesnicu u vidu pozdrava prema publici, a pored njega stoji kanadski premijer Trudo, napisano je: „Zelenski i Trudo pozdravljaju prisutnog u kanadskom parlamentu Jaroslava Hunka, koji je služio u Prvoj ukrajinskoj diviziji tokom Drugog svetskog rata“.

Prva ukrajinska divizija ili 14. dobrovoljačka pešadijska divizija SS „Galicija“ je bila taktička formacija trupa nacističke Nemačke u kojoj su služili ukrajinski dobrovoljci.

JEZIVA SCENA U UKRAJINSKIM PRODAVNICAMA: Deca su dobila mnoštvo novih bolesnih igračaka (VIDEO)

Izvor: Sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA