Najnovije

DAVOS SE BATRGA, VUČIĆ POMAŽE KURTIJU: A šta to radi Tamara Vučić?!

Živimo u prelomnom vremenu, odgovor Davosa na širenje BRIKS-a je korona i zelena agernda, a zapravo nemaju odgovor. Vodi se rat protiv krava zbog ce-o-dva, iako prirodi treba ce-o-dva.

A po pitanju Kosova i Metohije, cilj je da Srbija ne dobije ništa. I Zajednica srpskih opština je ništa, izjavio je sociolog i novinar Slobodan Reljić prilikom gostovanja u emisiji Luča na kanalu Pravi odgovor. 

On je kazao da nema više nikakve tajne o stanju zapadnih privreda, budući da je i list „Ekonomis“ objavio da je „Nemačka ekonomski bolesnik“. 

- Ona više ne može da rešava svoje probleme. Šolc zna šta da radi sa Kosovom, ali ne zna šta više da radi sa AFD-om. To je sad druga partija, a vrlo brzo biće prva. Ona se protiv da Kosovo bude nezavisno. Ali sad ćemo mi priznati pre Kosovo, da nam oni ne bi to kvarili – ukazao je Reljić na poteze srpskih vlasti, a potom nastavio:  

- Primetio sam po vestima, da se odjednom žena koja se zove Tamara Vučić pojavljuje na najneverovatnijim mestima o trošku države. Nema ona nikakvu funkciju, ali se pojavljuje u svim antisrpskim formacijama u svetu. Bila je i u ukrajinskoj crkvi da ih poseti. Ona radi ono što se zove drugosrbijanska politika. Pazite, ona je žena predsednika. Eleonora Ruzvelt je bila sastavni deo nastupa svog muža. Ništa ona nije radila protiv njega. A ako je istina što nam priča naš predsednik i ono što ona radi, to je u direktnoj suprotnosti. A da bi ona negde otišla, za to treba para – istakao je. 

Govreći o Kosovu i Metohiji, naveo je da ako je tačno ono što kaže Eskobar, onda tome ne treba ništa dodati. 
- Eskobar kaže da je naš predsednik pristao, a on to nikad nije demantovao. Priznao grb, zastavu, državu... Kurti ne bi mogao ovo da radi, da mi ti to nisi omogućiom da nisi povukao insticije, rasformirao civilnu zaštitu – podvukao je Reljić.

On je primetio i kako se Vučić u sedištu UN u prolazu po hodnicima sreće sa državnicima, a mediji koje je poveo to predstavljaju kao sastanke. 

- Oni daju sliku, kao, sastao se u NJujorku sa Šolcom, a vidi se kako oni idu hodnicima. Tito, ma šta o njemu pričali, to da on javlja kako se on sastao sa nekim pored koga je prošao u hodniku, pa mu se javio, to je nedopustivo. Šta mislite o sebi, ako mislite da je sastanak sa Šolcom što u prolazu pozdravite „Haj, haj“, i razmenite dve rečenice: ,,Videćemo za ono“ – ukazao je sociolog na ponižavajuću manipulaciju javnim mnjenjem.

ESKALACIJA NA KRASNOLIMANSKOM PRAVCU: Napadaju sa svih strana, Rusi uništili nekoliko uporišta

Reljić nas je pozvao da se prisetimo kakav je Vučić bio kao opozicionar, te da zamislimo šta bi on radio onima koji bi narodu nudili parizer. 

- I šta bi radio ovima koji nose torbe od 6.000 evra. Pa je polemika, da li su od šest ili četiri hiljade. I sad on kaže: „Pa, to je njen stil života“. Pa, čekajte moj stil života je da imam ferari. Ali nemam predsednika da mi da pare da kupim to – poentirao je sociolog. 

Reljić konstatuje da je Srbija zemlja koja bi mogla da hrani 70 miliona ljudi. 

- A vi ste spali na parizer, čak niste na čvarke spali – kazao je. 

On navodi kako su se države obavezale MMF-u da ne mogu kreirati novac. 

- Dakle MMF štampa pare i pozajmljuje vam i zadužuje vas, a vi ne možete da štampate - naglasio je Reljić. 

Jedno od najboljih izlaganja Slobodana Reljića ikad pogledajte u emisiji na kanalu Pravi odgovor. 

POJAVILA SE SLIKA: Uhapšenog Srbina vuku u sud, šiptari bez milosti (FOTO)

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA