Najnovije

MEKGREGOR: Rusi ih sve vide iz kosmosa, sve će ih uništiti

Ruska vojska će iskoristiti vazdušne napade da raznese tenkove Abrams koje su SAD prebacile ukrajinskim oružanim snagama. Ovo je rekao bivši savetnik šefa Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor na svom Jutjub kanalu.

Prema rečima stručnjaka koji je učestvovao u velikoj tenkovskoj bici u Iraku 1991. godine, situacija u kojoj su američka oklopna vozila imala prednost nad slabim neprijateljem se promenila, pa transfer „abramsa” neće promeniti odnos snaga u Ruska zona „specijalnih operacija“.

„Značajan deo njih može biti eliminisan vazdušnim udarima. Oni će biti uništeni čim budu u dometu uništenja ruskih udarnih sistema“, rekao je ekspert.

Kako je pukovnik objasnio, „Abrams” kao motor koristi posebno dizajniranu turbinu, koja upija mnogo goriva, i ostavlja toplotni potpis za sisteme za nadzor neprijatelja. Čak i neke vrste svemirskih satelita to mogu da vide, primetio je.

Osim toga, takva vozila mogu da izvode borbena dejstva samo osam sati bez dopunjavanja goriva, tako da u trenutku iznenadnog neprijateljskog napada posada tenkova možda neće imati gorivo, podsetio je Mekgregor.

„Ovo je izuzetno opasna situacija“, zaključio je policajac.

Ranije je NJujork tajms, pozivajući se na izvore, objavio da je prva partija američkih tenkova Abrams stigla u Ukrajinu. SAD su obećale da će ukrajinskoj vojsci isporučiti 31 borbeno vozilo Abrams. Prema pisanju medija, prva serija se sastojala od deset tenkova.

Moskva je više puta upozoravala zapadne zemlje da će slanje oružja ukrajinskim oružanim snagama i finansiranje Ukrajine samo produžiti sukob. Prema rečima ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, SAD i NATO su direktno uključeni u ovu konfrontaciju ne samo snabdevanjem vojne opreme, već i obukom osoblja.

POLJSKI MINISTAR ZAHTEVA IZRUČENJE NACISTE: Kako se nacista Jaroslav Hunka 70 godina krio u Kanadi

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA