Najnovije

OBRADOVIĆ: Srbija da se ujedini u podršci srpskom narodu na KiM, a ne u slavljenju Vučića

U ime Srpskog pokreta Dveri izražavam najdublje saučešće svim porodicama ubijenih Srba na Kosovu i Metohiji, saopštio je danas Boško Obradović i ocenio da je "ovo velika nacionalna tragedija na koju ne možemo i ne smemo ostati nemi".

Boško Obradović (Foto: Jutjub)

Srbija treba da se ujedini u podršci srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, a ne u slavljenju predsednika Republike, poručio je predsednik Dveri.

Prema njegovim rečima, Srbija danas treba da bude uz Srbe koji trpe Kurtijev teror na Kosovu i Metohiji, a ne uz Aleksandra Vučića.

Predsednik Republike treba da radi svoj posao i povuče poteze u zaštitu srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji ili da se povuče sa funkcije, naglasio je Obradović.

On smatra da je dosadašnja politika aktuelne vlasti prema Kosovu i Metohiji doživela propast i mora hitno da se menja.

Pozivam Vladu Srbije da odmah saopšti broj i imena svih ubijenih, ranjenih i uhapšenih Srba na Kosovu i Metohiji u prethodna dva dana, navodi u saopštenju Obradović, koji smatra da su "oni žrtve terorističkih i separatističkih vlasti u Prištini".

Prema njegovom viđenju, očito je da su se Srbi na Kosovu i Metohiji samoorganizovali, jer "više ne mogu da trpe Kurtijev teror, niti da čekaju državu Srbiju da ih zaštiti".

"Do dolaska na vlast koalicije SNS-SPS, albanske specijalne jedinice nisu mogle da kroče na sever Kosova i Metohije, a danas se slobodno šetaju i maltretiraju koga stignu", podsetio je Obradović.

Državotvorni blok patriotske opozicije već dugo predlaže konkretna rešenja i traži vanrednu sednicu Narodne skupštine na kojoj bismo ih iznova predstavili kompletnoj domaćoj i međunarodnoj javnosti, zaključio je predsednik Dveri.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA