Najnovije

ODLUČENO KADA ĆE BITI ODIGRAN ODLOŽEN DERBI: Partizan i Crvena zvezda su na terenu tek na kraju godine

Prvi ovosezonski Večiti derbi odložen je zbog proglašenog Dana žalosti zbog dešavanja na Kosovu i Metohiji. U ovom trenutku nije poznata konačna odluka Super lige Srbije, ali će novi termin najverovatnije biti 6. decembar.

Problem nalaženja novog termina bio je zgusnuti kalendar jesenjeg dela, pošto Srbija ima tri kluba koja se takmiče u evropskim kupovima, Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi Konferencija, što je isključilo mogućnost da igra u periodu utorak-četvrtak .

Uz sve to, tokom jesenjeg dela počeće i takmičenje u Kupu Srbije, osmina finala, pa je otkazan i jedan termin sredinom nedelje. Pored svih utakmica ovog devetog kola, traže se i termini sa ranije odloženih utakmica Radnički 1923 – Partizan, Crvena zvezda – TSC i Napredak – Čukarički, a odlukom direktora takmičenja, kako ovaj izvor saznaje, one utakmice će se igrati 1. novembra.

Tako da je na kraju, u celoj zbrci, gotovo izvesno da će se odloženi 171. Večiti derbi i preostalih sedam utakmica ovog kola odigrati tek pred kraj jesenjeg dela sezone – 6. decembra.

Prvobitno je uzet i taj datum, planirano je da se ovde odigra osmina finala najmasovnijeg takmičenja, ali će ti mečevi biti pomereni u prolećni deo sezone.

Nakon ovih mečeva, u novom rasporedu, do kraja jesenjeg dela, planirano je odigravanje još tri kola, pošto Superligaši posle 20. kola, koje počinje 23. decembra, idu na pauzu.

PRITISAK NA SRBE NA KIM: Kurti bi pod izgovorom terorizma da očisti sever

Izvor: Sportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA