Najnovije

Dragana Miljanić žestoko odgovorila naprednjaku: Vladimir Đukanović otkrio nam je toplu defetističku vodu!

Sledbenici Aleksandra Vučića na sve načine šire defetizam povodom Kosova i Metohije kako bi nekako primirili gnev naroda zbog kukavičkog držanja državnog vrha nakon napada tzv. kosovske policije na Srbe na severu pokrajine. Uostalom, samo kampanja defetizma može pomoći Aleksandru Vučiću da ispuni sva izdajnička obećanja data u Briselu i Ohridu.

Vučićev intimus, advokat svih krupnih mafijaša iz SNS, Vladimir Đukanović takođe se pridružio horu SNS narikača i propagatora defetizma jer “knezovi nisu radi kavzi”. 

- Svako ko poziva da oružano upadnemo na Kosovo i Metohiju, što nesumnjivo možemo, neka dobro razmisli da li je spreman da mu neko najbliži pogine, da mu dete pogine, da mu dete možda ode iz zemlje jer zemlja u ratu nema budućnost, da živi pod sankcijama i bez perspektive i da bije unapred izgubljenu bitku, jer objektivno NATO ne možemo da pobedimo. Ako nije spreman, razumem ga, ali onda neka ne piskara ludosti i nemoj da pali masu bez razloga, jer to može da ima nesagledive posledice, već nek se usmeri da pomogne kako najbezbolnije da ostvarimo šta je realno i najviše moguće u datim okolnostima – napisao je Đukanović na Tviteru, a ubrzo mu je stigao odgovor od poslanika Zavetnika Dragane Miljanić.

- Vladimir Đukanović otkrio nam je toplu defetističku vodu! Eureka! Čitajući ovaj njegov real-politički vapaj, saznali smo da se u ratu gine (ajde!?), da zemlja koja ratuje nema budućnost (ma šta nam reče!?), da se u ratu živi pod sankcijama i bez perspektive (ko bi pomislio!?), i konačno, saznali smo da je rat sa NATO unapred izgubljena bitka, jer u njemu "ne možemo da pobedimo" (vojvodo Mišiću, stidiš li se!?). 
Osim ovih proročkih zapažanja, između redova smo mogli da saznamo i to da mučeni Đorđe Martinović nije bio ničije dete, da obezglavljeni monah Hariton nije bio ničije dete, da zaklani majka i brat Mire Kosovke nisu ničija deca, da 14 žeteoca iz Starog Grackog nisu bili ničija deca, baš kao što to nisu bila ni deca streljana na Bistrici. Najzad, izgleda da ničija deca nisu ni Bojan Mijailović, Stefan Nedeljković i Igor Milenković. 

Bože me oprosti i sačuvaj! 

Da li bi trebalo da zaključimo da su samo deca naprednjaka nečija deca!? Možda je baš zbog toga i nastao onaj slogan "Za našu decu"? Možda je neki Beba pomislio: "Neka ginu ničija deca, ona se ionako ne računaju, a naša neće da ginu, jer naša ne vole rat, sankcije, glad, stradanje i smrt."  – upitala je ona.

Miljanić je rekla da se Đukanović i SNS služe zamenom teza.

- Kao da bilo koje živo biće to voli, kao da se bilo ko tome raduje, kao da postoji bilo koja zdravorazumna osoba na svetu koja želi rat!?
Kakva odvratna i bestidna zamena teza, kakav bljutavi izliv parizerske patetike, a sve samo s jednim ciljem - da se sakrije ono što nam "zabrinuti" advokat "kontroverznih ličnosti" nije otkrio u svojoj objavi, ali jeste lukavo nagovestio. 
Umesto plašenja ionako izludelog naroda ratom i (ničijom) decom u mrtvačkim sanducima, bilo bi daleko korisnije da nam Vladimir Đukanović (& Co), odgovori na pitanje o kakvim to "nesagledivim posledicama" konkretno govori i šta podrazumeva pod onim što je u svojoj objavi opisao kao "realno i najviše moguće u datim okolnostima".

I na kraju, gospodo naprednjačka, posle tolikih godina plesanja u tami, vaših opsena i iluzija, katastrofalnih potpisanih i nepotpisanih sporazuma i dogovora, bio bi zaista red da već jednom izađete pred ovaj narod, i jasno, glasno i nedvosmisleno mu kažete ko mu to tačno preti i čime mu to tačno preti. A onda nas sve lepo pustite da sami odlučimo o tome kako ćemo sa tim pretnjama da se (iz)borimo. Nemojte samo vi da odlučujete umesto svih nas. Niste baš toliko mudri, a ni veliki, niti je ovaj narod mali i glup, kakvim ga uporno i neumorno pravite – poručila mu je ona.

ZAVRŠENA OPERACIJA TZV. KOSOVSKE POLICIJE U BANJSKOJ: Selo i dalje zatvoreno

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA