Najnovije

MEKGREGOR: Kijev i Zapad ne ostavljaju Rusiji drugu mogućnost osim da zauzme celu Ukrajinu

Oružane snage Rusije mogu napredovati do Dnjepra i direktno do Kijeva. Nakon to će moći da pređu tu veliku reku i na jugu i da stignu do Odese. Ako ni to ne primora Kijev da prekine sukob, Moskva neće imati drugi izbor osim da krene dalje ka poljskoj i rumunskoj granici. A rusko napredovanje ka Zapadu imaće veliki uticaj na Evropu.

Ukrajinske oružane snage, koje u svojoj kontraofanzivi nigde nisu prošle, počinju da prelaze u defanzivu. Istovremeno: i na taktiku nanošenja udara zapadnim raketama dugog dometa – ocenio je je bivši savetnik šefa Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor.

Ovu promenu označio je kao novu fazu u ratnoj taktici Kijeva. I kao iznuđenu:

„Ukrajinci više nemaju čime da ratuju. Zbog velikih gubitaka pretrpljenih tokom ofanzive, izgubili su sposobnost izvođenja borbenih dejstava na terenu i sada su prešli na taktiku udara zapadnim raketama velikog dometa, koristeći obaveštajne podatke zemalja NATO. Nemaju više šta drugo da bace u bitku, a to je veoma opasno“.

Objasnio je i zašto: „Takva direktna pomoć Oružanim snagama Ukrajine praktično čini zapadne zemlje direktnim učesnicama u sukobu sa Rusijom, a to može da isprovocirati ozbiljan odgovor Moskve. U svakom slučaju, nova taktika Kijeva Rusiji neće ostaviti drugog izbora osim da okonča sukob pobedom. Mislim da Rusi već shvataju da se sukob može okončati samo vojnim sredstvima“.

Mekgregor je dodatno precizirao:

„Oružane snage Rusije mogu napredovati do Dnjepra i direktno do Kijeva. Nakon to će moći da pređu tu veliku reku i na jugu i da stignu do Odese. Ako ni to ne primora Kijev da prekine sukob, Moskva neće imati drugi izbor osim da krene dalje ka poljskoj i rumunskoj granici. A rusko napredovanje ka Zapadu imaće veliki uticaj na Evropu“.

ŠOK U UKRAJINI: Više od 10.000 Ukrajinaca se predalo preko radio-veze

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA