Najnovije

ALBANSKA KOHA JAVLJA! Oglasio se Kurti, ovo je plan za ponovno istrebljenje Srba

Tzv. Kosovski premijer Aljbin Kurti pozvao je međunarodni faktor da sankcioniše Srbiju posle oružanog napada u Banjskoj i Zvečanima u nedelju. Kako Kurti kaže, ako Srbija ne bude kažnjena, može ponoviti zločin.

U govoru u Skupštini u četvrtak, Kurti je rekao da naoružani napadači koji su pobegli iz Banjske a da nisu uhapšeni treba da budu predati kosovskim agencijama za provođenje zakona.

ŠEŠELJ ĆE SE ODAZVATI POZIVU HAGA: Ali samo pod jednim uslovom

„U nedelju smo doživeli agresivan napad kriminalnih i terorističkih grupa Srbije, ne samo na policiju, već na državu, poredak naše Republike. Bio je to težak dan za našu zemlju. Policiji će nedostajati posvećeni član. Ali njegovo ubistvo se pretvorilo u povećanu posvećenost borbi protiv terorističkih bandi i pobedu u borbi protiv njih. Teroristi su ili ubijeni, ili uhapšeni, ili ih se goni nakon bekstva. Prilaz je tokom noći upao u zasedu. U zoru se videlo da nikakva banda ne može da pobedi našu policiju. Oružani napad narušio je teritorijalni integritet, suverenitet i nacionalnu bezbednost. Napadači koji su pobegli moraju biti izručeni, predati našim vlastima. Organizacije „Civilna odbrana“ i „Severna brigada“ treba da budu proglašene terorističkim od strane naših savezničkih zemalja, kao što je to učinila Vlada“, rekao je Kurti.

„Za ovaj čin Srbija treba da bude međunarodno sankcionisana. Ako prođe nekažnjeno, ponoviće zločin. Vojno oružje koje su imali srpski profesionalci koji su napali u Banjskoj je svo iz Srbije i sveže u vremenu“, dodao je Kurti.

Kurti je rekao da svo zaplenjeno oružje pripada Srbiji i da je došlo iz Srbije.

Prema njegovim rečima, okrivljavanje Srbije je neizbežno, čak i za one koji ne žele da vide i čuju.

„Srbija im je dala vojnu opremu, izvela borbenu obuku. Ovo nije počelo u nedelju, 24. septembra. Oteli su nam i tri policajca u Leposaviću. Imali smo tri nedelje barikada u decembru prošle godine. U napadima u Zvečanu mnogo je ranjenih. Sve ovo pokazuje da smo imali hroniku koja je upozoravala na ubistvo našeg heroja Afrima Bunjaka“, rekao je on.

VANREDNO SAOPŠTNJE! Oglasila se srpska BIA

Kurti je rekao da će rat protiv kriminala u Srbiji trijumfovati pobedom Kosova.

Izvor: Koha

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA