Najnovije

KIJEV DOSTAVIO TAJNI DOKUMENT SAVEZNICIMA: Izveštaj od 47 stranica za pravi šok

Pet evropskih kompanija je imenovano kao originalni proizvođači identifikovanih komponenti.

Različite komponente evropskih proizvođača ugrađene su u iranske bespilotne letelice koje Rusija koristi u napadima na Ukrajinu, navodi se u tajnom dokumentu koji je Kijev poslao svojim zapadnim saveznicima u kojem se traži isporuka raketa dugog dometa za napade na proizvodne lokacije u Rusiji, Iranu i Siriji.

U dokumentu od 47 stranica koji je ukrajinska vlada dostavila vladama G7 u avgustu, Kijev tvrdi da je u prethodna tri meseca bilo više od 600 napada ruskih bespilotnih letelica (UAV) koje sadrže zapadnu tehnologiju, kako prenosi Gardijan. 

UPALI U ZASEDU: Krvavu! (VIDEO)

Prema izveštaju do kojeg je došao Gardijan, 52 električne komponente koje su proizvele zapadne kompanije pronađene su u dronu Shahed-131 i 57 komponenti u modelu Shahed-136, koji ima domet leta od 2.000 kilometara i brzinu krstarenja od 180 kilometara po sat.

Pet evropskih kompanija, uključujući poljsku podružnicu britanske multinacionalne kompanije, imenovano je kao originalni proizvođač identifikovanih komponenti.

– Među proizvođačima su kompanije sa sedištem u zemljama koalicije koja je uvela sankcije Rusiji: SAD, Švajcarska, Holandija, Nemačka, Kanada, Japan i Poljska – navodi se u dokumentu.

PAKAO NA FRONTU - Ukrajinci prilaze ruskoj vojsci, predaju se u grupama

Izvor: Sd.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA