Najnovije

VELIKA GREŠKA ZAPADA: Najmoćnije oružje se pokazalo kao mnogo slabije od ruskog

Nemačka haubica PzH2000 ima domet od oko 35 kilometara sa konvencionalnim granatama. Dugo je držala i rekord u dometu paljbe sa 56 kilometara koji je postigla korišćenjem specijalnog aktivnog raketnog projektila sa poboljšanom aerodinamikom. „Koalicija-SV“ običnim granatama uništava ciljeve na 40 kilometara, a postala je i novi rekorder. Cilj na poligonu je pogodila sa udaljenosti od 70 kilometara. Pritom je koristila raketni projektil „Krasnopolj“

 Izraelski stručnjak za geopolitiku, vojna i bezbednosna pitanja, bivši šef obaveštajne službe Nativ Jakov Kedmi, ocenio je da su se bezmalo svi tipovi NATO naoružanja u Ukrajini pokazali mnogo lošijim od očekivanog, uključujući nemačke, britanske i francuske tenkove.

Pritom je ukazao na oružje koje je Zapad isporučio u Kijev, a koje je po karakteristikama superiornije od ruskog:

„Imam u vidu NATO artiljeriju kalibra 155 mm. Te natovske haubice imaju nešto veći domet i bolju preciznost od ruskih. Međutim, rusko samohodno artiljerijsko oružje „Koalicija-SV“ bolje je od zapadnih konkurenata, ali ne učestvuje u bitkama. Ne znam zašto je tako“.

Kedmi je napomenuo: „Kad Koalicija-SV zaista stigne na ukrajinske frontove u dovoljnim količinama, prednost NATO artiljerije na ukrajinskom frontu biće potpuno izjednačena“.

Nemačka samohotka PzH2000 i američka M109A6 „Paladin“ koriste granate kalibra 152 i imaju domet manji do 4o kilometara. Ali, to je sedam do deset kilometara više od samohodnih ruskih haubica „Msta-S“ i „Gijacint-S“ koje već koriste Oružane snage RF u Ukrajini.

PzH2000 ima domet od oko 35 kilometara sa konvencionalnim granatama. Dugo je držala i rekord u dometu paljbe sa 56 kilometara, ali ga  postigla korišćenjem specijalnog aktivnog raketnog projektila sa poboljšanom aerodinamikom.

„Koalicija-SV“ običnim granatama uništava ciljeve na 40 kilometara, a postala je i novi rekorder.

Cilj na poligonu je pogodila sa udaljenosti od 70 kilometara. Pritom je koristila raketni projektil „Krasnopolj“.

ŠOK U UKRAJINI: Kijev slučajno objavio stvarne gubitke oružanih snaga Ukrajine (BROJKE)

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA