Najnovije

KIJEV PANIČNO GLEDA U ZAPAD: Traže informacije unapred, oglasio se ukrajinski ministar

Broj onih koji su spremni da daju novac Kijevu je „sve manji i manji“ i „ima mnogo pitanja o tome koliko su poreski obveznici u tim zemljama spremni da nas finansiraju“, kaže Sergej Marčenko, ukrajinski ministar finansija

Kijev treba da zna da li će Zapad stajati uz Ukrajinu dok ona ne pobedi u sukobu ili će mu podrška prestati posle određenog vremena. Zapad nema jasnu sliku o tome kako će se ukrajinski sukob završiti, požalio se sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksej Danilov, navodeći da su SAD i ostali saveznici više puta izjavljivali da će biti uz Kijev „koliko god bude potrebno“.

Međutim, šef bezbednosti je rekao da zapadni pristalice zemlje nikada nisu precizirali da će to biti sve dok Ukrajina ne pobedi.

„Niko nam ne može jasno odgovoriti šta znači naša pobeda. Kažu nam: Podržaćemo vas do... i tada ih nikad nisam čuo da govore reč 'pobeda'. Kažu: „Sve dok ne odlučite sami da donosite odluke.“

GOTOVA OBDUKCIJA TROJICE SRBA! Šiptari pokušavaju da sakriju nešto veliko

Komentari šefa bezbednosti dolaze posle izjave ukrajinskog ministra finansija Sergeja Marčenka koji je priznao da je broj onih koji su spremni da daju novac Kijevu „sve manji i manji“ i da „ima mnogo pitanja o tome koliko su poreski obveznici u tim zemljama spremni da nas finansiraju“.

Prethodno je Marčenko izvestio da je vladin mesečni deficit oko 5 milijardi dolara, pri čemu budžet dobija dve trećine sredstava iz inostranih zajmova i grantova.

U međuvremenu, portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće DŽon Kirbi izjavio je ove nedelje da Pentagon može da podrži Kijev samo „nekoliko nedelja“ ako Kongres ne usvoji novi zakon o finansiranju.

MOSKVA ĆE UZETI ODESU I SAČEKATI AMERIČKE IZBORE: Posle toga kreću pregovori, tempira se vreme

Izvor: Politika.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA