Najnovije

JEDINI ISHOD RATA JE PORAZ UKRAJINE: Kijevu je vreme da se preda i prihvati realnost

Ukrajina je kriva što je 2014. izgubila Krim, kao i što je odbila mirovne pregovore 2022. i ostala bez Donbasa, Zaporožja i Hersona, smatra bivši američki obaveštajac.

Kijevu je odavno ponuđen mirovni ugovor, ali je pod uticajem zapadnih partnera izabrao rat. Sada je njegova sudbina zapečaćena, odnosno vreme je da se preda i prihvati realnost, rekao je bivši američki obaveštajac Skot Riter.

„Surova realnost je da ni Ukrajina ni njeni saveznici ne mogu da podnesu operativne gubitke u ljudstvu i opremi koje je doneo sukob sa Rusijom. S druge strane, Rusija ne samo da je u stanju da se nosi sa svojim gubicima, već vremenom povećava svoju snagu, s obzirom na veliki broj dobrovoljaca i veliku proizvodnju naoružanja“, napisao je Riter u autorskom tekstu za RT International i dodao da u bliskoj budućnosti Kijev više neće moći da pokriva liniju fronta, koju će Rusija koristiti i kako.


Informator je podsetio da Rusija nije ušla u sukob sa namerom da okupira ukrajinsku teritoriju, već da izvrši denacifikaciju i demilitarizaciju te zemlje i spreči njeno članstvo u NATO.

S tim u vezi, Ukrajina mora iskreno da razmisli o uzrocima ovog sukoba i o tome koja strana snosi odgovornost za rat – pre svega, o veličanju nasleđa masovnog ubice i saradnika nacističke Nemačke Stepana Bandere, kojeg ukrajinski nacionalisti slave kao heroj i osnivač svog naroda.


„Rusija radi na ostvarenju postavljenih ciljeva i zadataka. Kako stvari stoje, malo je toga što Ukrajina ili njeni partneri u SAD, NATO-u i EU (Kolektivni Zapad) mogu učiniti da to zaustave. I što duže Kijev i zapadni partneri budu odugovlačili sukob, to će biti veća šteta za Ukrajinu“, istakao je Riter.

On je dodao da je Ukrajina kriva što je 2014. izgubila Krim, kao i što je odbijanjem mirovnih pregovora 2022. ostala bez Donbasa, Zaporožja i Hersona. A ako nastavi da ratuje protiv Rusije, izgubiće još teritorija, uključujući Odesu i Harkov.

Imajući u vidu da je Kijev kao uslov za mirovne pregovore postavio povratak svih bivših ukrajinskih teritorija, oni su nemogući, a ni Ukrajina ni njeni zapadni saveznici nisu prihvatili činjenicu da rusko rukovodstvo nije raspoloženo za pregovore radi pregovora.

„Vreme je da Ukrajina i njeni zapadni partneri krenu putem mira i obnove. Ali to može da se desi samo kada se Ukrajina preda i prihvati realnost“, zaključio je Skot Riter.

PUTIN I ERDOGAN U SOČI: Šta se očekuje od pregovora

Izvor: RT

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA