Najnovije

PALO NOVO HAPŠENJE U RUSIJI! Terorista poslat od strane Ukrajinaca da napravi haos

Osumnjičeni je improvizovane eksplozivne uređaje pravio za diverzantsko-terorističku grupu koja je delovala na teritoriji Zaporoške oblasti, navodi se u saopštenju službe

Federalna služba bezbednosti Ruske Federacije (FSB) je privela Ukrajinca koji je sastavljao improvizovane eksplozivne naprave za diverzantsko-terorističku grupu koja je delovala na teritoriji Zaporoške oblasti po nalogu ukrajinskog Ministarstva odbrane.

Uhapšeni državljanin Ukrajine rođen 1968. je radio po nalogu Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine, precizira FSB u saopštenju.

Tokom istrage na mestu stanovanja uhapšenog Ukrajinca u Hersonskoj oblasti Federalna služba bezbednosti je pronašla i zaplenila pet kilograma eksploziva, 17 električnih detonatora, tri fitilja i druge komponente improvizovanih eksplozivnih uređaja.

Privedeno lice je neposrednim izvršiocima ranije predalo više eksplozivnih naprava koje su korišćene za terorističke napade na policijske službenike i predstavnike regionalne administracije, dodaje FSB.

Pripadnici te kriminalne grupe su tada privedeni i trenutno se protiv njih vodi krivični postupak zbog terorističkih akcija.

Državljanin Ukrajine optužen je za krivično delo, a istraga i dokumentovanje njegovih nezakonitih radnji se nastavlja, dodaje FSB. Federalnoj službi bezbednosti Rusije je u ovoj akciji pomoglo Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije.

STIŽU VOJNICI NATO DRAŽVE: Poljska izručuje Ukrajini 80.000 vojnika

Izvor: Rt.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA