Najnovije

Partizan bolje startovao samo kod Stanojevića

Parni valjak je u poslednjih devet sezona jednom bolje otvorio prvenstvo od tekućeg, kad je osvojio 98 bodova

Partizan je skoro bez greške otvorio tekuću sezonu, u pet mečeva je zabeležio četiri pobede i remi, zauzima treće mesto sa 13 bodova i utakmicom manje od boljeplasiranih Crvene zvezde i TSC-a.

Mogao je i da ima stoprocentni učinak da je na premijeri u Bačkoj Topoli sačuvao prednost do nekoliko sekundi pre poslednjeg sudijskog zvižduka, ali Nemanja Stojić se pobrinuo da vicešampion Srbije otkine dva boda. Doduše, i odluka arbitra je uticala na krajnji rezultat.

Posle remija sa TSC-om, crno-beli su vezali niz od četiri pobede. Prvo nad Vojvodinom u Novom Sadu (2:0), golovima Mateusa Saldanje i Kvinsija Meniga. Zatim, posle preokreta savladan je niški Radnički na svom terenu, igrač odluke bio je Ksander Severina. Reprezentativac Kurasaa je pogodio gol rivala iz slobodnog udarca, tri minuta pre kraja za pobedu. 

Identičan scenario je viđen u prošlom kolu, s tim da je Partizan bio u još gorem položaju i morao da nadoknadi dva gola deficita protiv IMT-a. Ipak, uspeo je da slavi golovima Saldanje, Natha i Nikolića. Takođe, slavio je i u duelu s Javorom u Humskoj, uz meč sa Lalama, verovatno, najlakše izvojevana pobeda.

Dakle, aduti Igora Duljaja posle pet mečeva imaju 13 bodova i u poslednjih devet godina jedino je Partizan bolje startovao u eri Aleksandra Stanojevića. Bilo je to u sezoni 2021/22. kad je imao stoprocentni učinak posle pet utakmica, na kraju 98 bodova nedovoljnih za titulu.

Partizan je nadmašio rezultat iz protekle sezone s trenerom Ilijom Stolicom, posle pet duela imao samo osam bodova. Remizirao je s Radničkim iz Niša i TSC-om, bio poražen od Novog Pazara. Kasnije se ispostavilo da je imao jednu od najgorih sezona u novijoj istoriji kluba, pošto je zauzeo četvrto mesto.

Zanimljivo, najlošiji start u poslednjih devet sezona imao je 2016/17. kad je poslednji put osvojio titulu. Posle pet mečeva bilans je bio dva poraza i remi, za tek sedmo mesto na tabeli. Ali,  na krilima Uroša Đurđevića i Leonarda i pod trenerskom palicom Marka Nikolića, Parni valjak je uspeo da preokrene dešavanja na terenu u svoju korist, osvoji „duplu krunu”. Identično otvaranje prvenstva, kao ove sezone sa četiri trijumfa i remijem, Partizan je imao 2019/20. Tad i velike ambicije, ali na kraju je morao da se zadovolji drugim mestom iza „večitog rivala”.

Partizan je već šest sezona bez titule, a četiri ne zna za trofej da bi ove ostao bez Evrope već u avgustu!? 

Ipak, adute Igora Duljaja očekuje izuzetno težak zadatak. S obzirom na to da je Crvena zvezda dovela zvučna i skupa pojačanja, pitanje je može li Partizan da izdrži trku sa timom iz LJutice Bogdana 1a. Takođe, ne šali se očigledno ni TSC, lider Superlige sa pet pobeda i remijem.  

Parni valjak bi mogao da iskoristi umor rivala. Neće igrati utakmice u ritmu sreda-subota kao Crvena zvezda, TSC i Čukarički. Podsetimo, Partizan se poslednji put popeo na tron u sezoni 2016/17. kad je već u julu okončao drugo po rangu takmičenje Starog kontinenta. 

Izvor: Žurnal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA