Najnovije

UŠLI NESPREMNI: NATO taktika puca po šavovima

Zemlje članice NATO-a su navikle da se bore sa vojskom koja nije opremljena, to je razlog što njihove metode doživljavaju krah protiv Oružanih snaga Rusije, a ukrajinska vojska trpi veoma velike gubitke, izjavio je Sputnjiku Heroj Rusije, pukovnik Rustam Sajfulin.

„Deo Oružanih snaga Ukrajine je imao obuku u NATO zemljama. Međutim, u svim NATO udžbenicima i kako NATO obučava vojnike, krije se to da su oni navikli da se bore sa vojskom koja nema opremu. A kada im se suprotstavlja vojska po moći i karakteru kao što je naša, kao vojska Oružanih snaga Ruske Federacije, onda svi njihovi principi i metode doživljavaju krah, što sada imamo priliku da vidimo“, rekao je on.

Prema rečima ruskog pukovnika, kada deluje artiljerija, avijacija, kada su velike površine teritorija minirane i oklopna tehnika je na visokom nivou, onda NATO udžbenici imaju malu efikasnost.

„Vidimo do čega će to dovesti. Dovešće do velikih gubitaka, pre svega će se ti gubici odnositi na ukrajinske vojnike, a onda i na isporučeno naoružanje i vojnu tehniku“, dodao je pukovnik.

Pukovnik Sajfulin je dva puta ranjen u specijalnoj vojnoj operaciji. Komandovao je 40. inženjerskim pukom 41. kombinovane armije. Za hrabrost i junaštvo u izvršavanju borbenih zadataka dobio je odlikovanje Heroj Rusije. Nakon oporavka imenovan je na mesto zamenika načelnika Tjumenske više vojne inženjerijske komandne škole.

PAKLENO NA DONJECKOM PRAVCU: Deset napada - skoro 300 mrtvih

Izvor: Sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA