Najnovije

KREMLJ PRETI: SAD će platiti za ovo

Kremlj je upozorio da je plan Vašingtona da Kijevu pošalje sredstva zaplenjena od sankcionisanih ruskih preduzetnika nezakonit i da će biti odgovoran za posledice svoje odluke da pošalje radioaktivnu municiju u Ukrajinu.

Kremlj je danas upozorio da je plan SAD da pošalju sredstva zaplenjena od sankcionisanih ruskih preduzetnika u Ukrajinu ilegalan i da će SAD biti odgovorne za posledice svoje odluke da u Ukrajinu pošalju municiju sa osiromašenim uranijumom.

Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je danas u Kijevu da Vašington prebacuje Ukrajini 5,4 miliona dolara „imovine zaplenjene od sankcionisanih ruskih oligarha, koja će se sada koristiti za podršku ukrajinskim vojnim veteranima“, prenosi Indek.hr.

„Ovo je protiv svega u međunarodnom pravu.

- Ovo je teško zamislivo i protivno je svemu što je u međunarodnom pravu i nacionalnim zakonima tih zemalja. Čim se ukaže prilika, branićemo svoja prava - rekao je Peskov novinarima. Peskov je rekao da su neki ruski preduzetnici već dobili sudske presude u evropskim zemljama koje takve transfere smatraju nezakonitim.

– Ni jedan slučaj ovakvog nezakonitog zadržavanja neće proći nezapaženo – dodao je on.

Kremlj je takođe upozorio da će SAD morati da odgovaraju za "veoma tužne" posledice svoje odluke da isporuče Ukrajinu municijom sa osiromašenim uranijumom.

Štetna prašina zagađuje podzemne vode i zemljište

Protivnici oružja poput Međunarodne koalicije za zabranu uranijumskog oružja upozoravaju na štetnu prašinu od upotrebe takvog oružja i opasnost od zagađenja podzemnih voda i zemljišta.

Zemlje poput Sjedinjenih Država i Velike Britanije tvrde da je osiromašeni uranijum dobro sredstvo za uništavanje modernog tenka jer mu njegova velika gustina omogućava da probije oklop.

HAOS U NIGERU: Amerika priprema atentate na novo rukovodstvo Nigera

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA