Najnovije

TEŠKI GUBICI UKRAJINE: Kod Rabotina najmanje 100 ljudi

Ruske snage su zadale žestok udarac ukrajinskim trupama koje su se rotirale u blizini Rabotina i Verbova, javio je privremeni guverner Zaporoške oblasti Jevgenij Balicki na Telegramu.
Ratište (Foto: Skrinšot)

Ratište (Foto: Skrinšot)

"Neprijatelj je sinoć izvršio rotaciju svojih jedinica. Naše jedinice nanele su neprijatelju ogromnu vatrenu štetu. Samo tokom te noći neprijatelj je izgubio oko stotinu ljudi", napisao je on.

Oružane snage Ukrajine su tom prilikom pretrpele značajne gubitke i u opremi, preneo je Balicki i dodao da su ruski vojnici uništili devet jedinica artiljerijskog oružja, dva minobacača i dva tenka, kao i tri drona, dodao je.

"Naši momci nastavljaju da rade, u kontaktu smo", naglasio je.

Poslednjih nedelja situacija oko Rabotina postala je jedna od najžustrijih ne samo na zaporoškoj liniji fronta, već u zoni Specijalne vojne operacije (SVO). Oružane snage Ukrajine gađaju i jurišaju na Rabotino već više od dva meseca, u nadi da će otvoriti put prema Tokmaku.

Ofanziva Oružanih snaga Ukrajine na južnodonjeckom, artjomovskom i zaporoškom pravcu počela je 4. juna. Kijev je u borbu uključio jedince koje su obučavali NATO instruktori, međutim, kako je konstatovao ruski Ministar odbrane Sergej Šojgu, ni na jednom od pravaca na frontu nisu ostvarili zadate ciljeve.

"Kijev trpi kolosalne gubitke u pokušaju ofanzive u kojoj je od početka, tj. u prethodna tri meseca izgubio više od 66.000 ljudi i 7.600 komada vojne tehnike", rekao je Šojgu početkom nedelje.

Pročitajte OVDE kako su Ukrajinci uništili rusko skladište

Izvor: Raša Tudej

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA