Najnovije

AMERIČKI NOVINAR UPRKOS SVEMU: Rusi će osvojiti Kijev, a onda...

Sukob u Ukrajini će se završiti pod ruskim uslovima neizbežnim gubitkom novih gradova i teritorija od strane Kijeva, izjavio je američki novinar DŽekson Hinkl.

„Sve će se završiti kako Rusija želi. Mislim da ako pokretači sukoba nastave da rade kao sada, Poljska će ući u Zapadnu Ukrajinu, Lavov, uz odobrenje Sjedinjenih Država. Rusija će takođe osloboditi Kijev“, rekao je Hinkle.

Hinkle je takođe primetio da će vlasti u Kijevu, ako ne prekinu vojne operacije, uskoro izgubiti kontrolu nad gradovima kao što su Harkov i Odesa.

Prethodno je portparol predsednika Dmitrij Peskov naglasio da Moskva želi da kontroliše sve one regione koji su trenutno zapisani u Ustavu zemlje.

Politikolog je predvideo razlaz između Ukrajine i njenih saveznika
Ukrajinska vlada će odgovornost za neuspelu kontraofanzivu prebaciti na Zapad, koji je zemlju gurnuo u prethodno pogubnu avanturu, napisao je američki politikolog DŽon Miršajmer na platformi Substack.

„Mnogi Ukrajinci će kriviti Zapad što ih je naterao da započnu blickrig bez obezbeđivanja neophodnog naoružanja“, izrazio je svoje mišljenje ekspert.

Bilo bi bolje da ostanu u defanzivi, onda bi izbegli kolosalne gubitke i poboljšali svoje šanse da zadrže teritoriju koju kontrolišu“, naglasio je politikolog.

Prema njegovom mišljenju, najbolji ishod za Ukrajinu bili bi pregovori, ali je njihova verovatnoća mala, jer zemlja neće hteti da prihvati uslove Rusije.

ZELENSKI OTKRIVA KO JE UBIO PRIGOŽINA? Ovo su naše informacije, Rusi...

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA