Najnovije

TRI DANA PAKLA ZA UKRAJINSKE LUKE: Specijalna ruska operacija "napad dronovima"

Ukrajinski mediji: „Luke u Izmailu i Kiliji su potpuno uništene. Objekti lučke infrastukture pretvorili su se u neprekidnu vatrenu liniju“

Meta raketnih udara bilo je i policijsko sedište u Dnjepropetrovsku u kojem je održavano „važno savetovanje“ ukrajinskih bezbednjaka. Poginula su najmanje 44 učesnika tog skupa koji je trebalo da bude tajni

Uprkos svemu, američki državni sekretar Entoni Blinken u Kijevu rekao da Ukrajina ima „izvesni napredak u kontraofanzivi“. Na to je bivši inspektor UN za oružje u Iraku Skot Riter odreagovao rečima: „Neka Blinken pokuša da poseti Rabotino. Tamo će umreti. Može da ode i u Bahmut, ali će i tamo umreti. Gde god Blinken krene na liniju fronta - on će umreti“

KOORDINATE "48.6900025, 37.9126208" - Rusi nemilosrdno raketiraju oko Bahmuta (MAPA)

Britansko Ministarstvo odbrane dosad je uz svoje tenkove Challenger obavezno dodavalo „Tenk koji nije imao borbene gubitke“.

Više to neće moći da čini, osim ako se ne upusti u otvoreno i besramno laganje.

Jedan Challenger im je pre nekoliko dana – posle direktnog pogotka ruske artiljerije -na zaporoškom frontu „goreo kao sveća“.

Danas mu se pridružio još jedan.

Guverner Zaporoške oblasti Jevgenij Balicki objavio je da drugi uništen 8. septembra za vreme novih ukrajinskih pokušaja da probiju ruske odbrambene linije južno od Rabotina.

Prema rečima Balickog, prvi Challenger je planuo usled udara ruskog protivtenkovskog projektila „Kornet“. Drugi takođe.

Balicki je naveo da Ukrajinci imaju još četiri tenka Challenger u blizini Stepnogorska i dva u Orehovu, gradu koji se nalazi severno od Rabotina.

Ovo je, međutim, tek jedan od razloga što je proukrajinski Si-En-En objavio da snage kijevskog režima imaju sve manje vremena za „uspešnu kontraofanzivu” i da Ukrajini „sat otkucava”.

Autori analize su priznali da su nade Kijeva u brzi prodor na jug odavno izbledele. Dodali su da je ruska vojska „značajno veća od ukrajinske”, a da Moskva više ne mora da brine „zbog mogućeg gubitka saveznika”.

Još su priznali da Rusija i u „borbi na iscrpljivanje“ ima bolje šanse od Ukrajine. Nimalo slučajno.

Ruski dronovi su treću uzastopnu noć razarali dunavske luke Ukrajine. NJen ambasador u Ankari je turskim medijima rekao: „Roj dronova leti ka Dunavu.”

Ukrajinski su nešto kasnije objavili: „Luke u Izmailu i Kiliji su potpuno uništene. Objekti lučke infrastukture pretvorili su se u neprekidnu vatrenu liniju“.

Meta raketnih udara bilo je i policijsko sedište u Dnjepropetrovsku u kojem je održavano „važno savetovanje“ ukrajinskih bezbednjaka.

Poginula su najmanje 44 učesnika tog skupa koji je trebalo da bude tajni.

U Zaporožju se nešto slično dogodilo sa zgradom regionalnog vojnog tužilaštva.

Za ranjene je bilo potrebno nekoliko vozila hitne pomoći.

Uprkos svemu ovome, američki državni sekretar Entoni Blinken u Kijevu je rekao da Ukrajina ima „izvesni napredak u kontraofanzivi“.

Na to je bivši inspektor UN za oružje u Iraku Skot Riter odreagovao rečima:

„Neka Blinken pokuša da poseti Rabotino. Tamo će umreti. Može da ode i u Bahmut, ali će i tamo umreti. Gde god Blinken krene na liniju fronta - on će umreti“.

JEZIVI PRIZORI KOD RABOTINA: Ukrajinci potučeni do nogu doslovno

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA