Najnovije

SPREMA SE HAOS U KIJEVU? Zelenskog će sačekati sudbina Nikolaja Čaušeskua

Vojska vrlo brzo može ustati protiv ukrajinskog predsednika ako se situacija ne popravi, ocenjuje bivši američki obaveštajac.

Ukrajinska vojska bi mogla da se pobuni protiv predsednika Vladimira Zelenskog u narednim mesecima, rekao je bivši američki vojni obaveštajac Skot Riter.

"Pretpostavljam da ako se situacija ne popravi, onda može doći do vojnog udara u januaru ili februaru, a Zelenskog će sačekati sudbina Nikolaja Čaušeskua", rekao je on tokom intervjua na jutjub kanalu Denija Hajponga.

Riter ocenjuje da je Ukrajina već strateški poražena, kao i da Kijevu ne preti samo vojna već i politička katastrofa usred sve većih podela unutar zemlje.

U ukrajinskim medijima se sve češće može čitati o trvenju između Zelenskog i glavnokomandujućeg ukrajinske vojske Valerija Zalužnog. NJihove nesuglasice dospele su u žižu javnosti nakon što je Zalužni za "Ekonomist" izjavio da je situacija na frontu dospela u ćorsokak, što je izazvalo oštre kritike Zelenskog koji je negirao komentare Zalužnog.

Vladimir Zelenski je na konferenciji za novinare 19. decembra rekao da mu se Generalštab obratio sa zahtevom da mobiliše dodatnih 450-500 hiljada ljudi, da bi Zalužni zatim negirao da je vojna komanda podnosila takve zahteve. 

KREĆE HAOS U KIJEVU! Nema više pomoći iz Bele kuće, Zelenski pitao kako će penzije da primaju penzioneri u Ukrajini?

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA