Najnovije

NEMAJU IZBORA! U Nemačkoj priznaju da Kijev nema snage za bilo kakvu ofanzivu

Ukrajinske Oružane snage više nemaju nikakve rezerve za ofanzivna dejstva, stoga je ukrajinska vojska primorana da ostane u defanzivi, izjavio je nemački vojni stručnjak Kristijan Moling za televiziju ZDF.

„Ukrajina sada nema nikakve snage za pokretanje bilo kakve ofanzive. To je, između ostalog, povezano sa stanjem samog terena, snabdevanjem municijom i stepenom obučenosti trupa. Oni sada nemaju drugog izbora nego da ostanu u odbrani“, rekao je Moling.

Kako je dodao, situacija sa municijom je toliko teška da Oružane snage Ukrajine gotovo da više nisu u stanju da odbijaju napade ruske vojske. Sa druge strane, po rečima eksperta, Rusija nema takvih problema pošto je uspela da uspostavi vojnu proizvodnju.

Podsećamo, u decembru prošle godine američki list „Vašington post“ saopštio je da ukrajinska vojska nema artiljerijske municije zbog čega su neke jedinice bile primorane da otkažu planirane ofanzivne operacije. Takođe je istaknuto da se takav deficit na ruskoj strani ne primećuje. List je naveo da nestašica municije podgreva zabrinutost u Kijevu, pošto američka i evropska pomoć kasne.

SMANJENA EFIKASNOST UKRAJINSKIH KASETNIH MUNICIJA: Rizici za civilno stanovništvo u sukobima

Izvor: Sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA