Najnovije

NEŠTO SE KRUPNO SPREMA: Američki borbeni avion iznad Republike Srpske

Preleti NATO aviona iznad Republike Srpske povodom obilježavanja Dana Republike otvorena su prijetnja upotrebom sile ako pritisak Zapada rezultira nasiljem, rekao je istaknuti politički analitičar i bivši američki diplomata DŽejms DŽatras.

On je rekao da zapadni političari Srbe odavno vide kao "pogodnu ranjivu zamenu za svoje antiruske opsesije", a da je cilj preletanja aviona zastrašivanje Republike Srpske i predsednika Srpske Milorada Dodika.

„Nema sumnje da su sadašnje rastuće tenzije u BiH, koje zapadne vlade i mediji lažno pripisuju navodnim pokušajima predsednika Dodika da ’podriva Dejtonski mirovni sporazum‘, zapravo rezultat napora „Globalne američke imperije“. ' da se BiH centralizuje pod muslimanskom kontrolom. To je pokušaj da se gurnu na ono što vide kao odgovarajuću tačku pritiska“, rekao je DŽatras Srni.

DŽatras je izrazio uvjerenje da će Dodik i srpski narod u Republici Srpskoj nastaviti da se čvrsto, ali fer, odupiru ovakvim pritiscima.

U ponedeljak, 8. januara, uoči Dana Republike Srpske, američki vojni avion-cisterna nadleteo je područje u blizini Banjaluke. Ambasada SAD saopštila je da je na području Tuzle i Brčkog u poslijepodnevnim satima održana bilateralna zemaljsko-vazdušna vježba JTAK timova iz sastava Specijalnih snaga Armije SAD i Oružanih snaga BiH.

SMANJENA EFIKASNOST UKRAJINSKIH KASETNIH MUNICIJA: Rizici za civilno stanovništvo u sukobima

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA