Najnovije

PARTIZAN JE GAZDA U SVOJOJ KUĆI! Do plej-ofa Evrolige stiže se pobedama u gostima

Posle velikog preokreta i pobede protiv Makabija, košarkaši Partizana se vraćaju iz minus faze. Još jednom se pokazalo koliko domaći teren donosi energije crno-belima. Prvo "malo finale" je dobijeno na mišiće, ali za plasman među osam (ili deset) najboljih ekipa u elitnom takmičenju, potrebno je da se nižu pobede i na strani

Nisu veliki preokreti retkost u modernoj košarci, ali ono što su igrači Partizana uradili protiv Makabija u 21. kolu Evrolige graniči se sa pravim sportskim čudom.

Imali su crno-beli 24 poena zaostatka u drugoj četvrtini, imali su na drugoj strani i izuzetno moćnu i uigranu ekipu iz Tel Aviva, imali su protiv sebe i sudijsku trojku, ali pobeda je ipak izvojevana.

Koliko god trijumf protiv "ponosa Izraela" bio značajan, mnogo važnije za ekipu Željka Obradovića je i način kako se do njega došlo – timskom igrom, agresivnom odbranom i pametnim rešenjima u napadu.

Istina, sve te stvari najtrofejniji evropski trener potencira još otkako se prošle sezone vratio tamo gde se najbolje oseća – svojoj kući, u svoj Beograd, u svoj Partizan.

Navijači su još jednom bili na svom očekivanom nivou – bodrili su svoju ekipu i kada je bila u katastrofalnom zaostatku i po ko zna koji put ulila snagu i veru crno-belima kada je pobeda delovala nedostižno.

Partizan je jedan od najboljih domaćina u Evroligi ove sezone. Samo dva poraza u deset odigranih utakmica dovoljno govore koliko beogradska Arena doprinosi dobrim igrama regionalnog šampiona.

Ali, da bi crno-beli ove sezone napravili ozbiljniji rezultat u eliti, u najmanju ruku ponovili dostignuće iz prošle, ekipa mora da počne da donosi bodove i sa protivničkih terena.

Partizan je ostvario samo tri pobede na gostovanjima ove sezone, a utisak je da je moglo i moralo mnogo drugačije, naročito kada se pogledaju utakmice u Vitoriji, Pireju, Minhenu ili Istanbulu (dve).

Sve su to utakmice u kojima su crno-beli poraženi, ali su do poslednjih trenutaka imali priliku da naprave "brejk", donesu bodove sa gostovanja i naprave krupne korake ka vrhu tabele.

Trijumfi nad Asvelom, Valensijom i Žalgirisom samo su pokazali da može da se igra i pobeđuje i bez huka "grobara", ali to za sada nije dovoljno da Žocovi momci dođu u gornji deo tabele.

Do kraja ligaškog dela takmičenja ostalo je da se odigra još 13 utakmica, a Partizan će u sedam biti domaćin.

Već u narednom kolu crno-beli gostuju u Atini, kod zahuktalog Panatinaikosa, a upravo bi pobeda nad jednim od konkurenata za visok plasman i to u "OAKI" bio dobar pokazatelj da je ekipa Željka Obradovića na pravom putu.

Prvo "malo finale" je dobijeno, makar i na mišiće, čini se da se polako kockice sklapaju i da će povratkom u tim Alekse Avramovića crno-beli ući u prepoznatljiv ritam, koji ih je krasio u drugom delu prošle sezone.

MILOJEVIĆ STAVIO RAMPU NA BAHAROVO POJAČANJE! Sve bilo dogovoreno,...

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA