Najnovije

PARTIZANOVI PREOKRETI U ARENI: Ima neka tajna veza

Ekipa iz Humske se već četiri puta vraćala iz veoma nezavidne situacije, a, s obzirom na to da su sve utakmice „crno-beli“ igrali kod kuće, ključni faktor u svakoj od pobeda bila je podrška sa tribina.

Košarkaši Partizana sinoć su nadoknadili 24 poena minusa u odnosu na Makabi i slavili protiv Izraelaca u 21. kolu Evrolige pred punim tribinama „Štark arene“.

Neprepoznatljivi su bili „crno-beli“ na startu utakmice. Partizan je gubio sa 16:0, a posle dva minuta i 45 sekundi u drugoj četvrtini Makabi je vodio sa ogromnih 39:15. Onda je usledio veliki preokret tima Željka Obradovića, koji je na kraju slavio sa 88:79.

Ovim je Partizan napravio najveći preokret u ovom takmičenju u istoriji kluba, ali nije prvi put da su „crno-beli“ uspešno nadokadili veliki zaostatak u poenima. Ekipa iz Humske se već četiri puta vraćala iz veoma nezavidne situacije, a, s obzirom na to da su sve utakmice „crno-beli“ igrali kod kuće, ključni faktor u svakoj od pobeda bila je podrška sa tribina.

Seriju velikih preokreta kod kuće Partizan je započeo u petom kolu kada mu je u goste došla Crvena zvezda. Vodili su crveno-beli sa 75:64 na četiri minuta i 50 sekundi pre kraja, ali je Partizan smogao snage da dođe do trijumfa rezultatom 88:86.

I naredna domaća utakmica Obradovićevog tima imala je sličan scenario, a tada je protivnik bio Fenerbahče. Imao je turski tim velikih „plus 14“ (63:49) posle tri minuta igre u trećoj četvrtini, ali je prosuo ovu prednost do kraja utakmice, a Partizan u dramatičnoj završnici slavio sa 85:84.

Da nikada ne bi trebalo otpisati crno-bele u Areni videli smo i u meču protiv Panatinaikosa. Vodila je ekipa trenera Ergina Atamana sa 73:63 na nešto više od četiri minuta pre kraja regularnog toka utakmice, ali nisu uspeli da završe posao. Umesto toga, meč je otišao u produžetak, a tamo je Arena eksplodirala nakon trijumfa Partizana rezultatom 92:87.

Dva kola nakon okršaja sa Panatinaikosom, Partizan je uspeo da nadoknadi 15 poena zaostatka protiv Olimpije iz Milana. Imali su Italijani „plus 15“ (45:60) nešto više od četiri minuta do kraja treće četvrtine, ali je serija poena Zeka Ledeja i Kevina Pantera vratila „crno-bele“ na samo pola koša zaostatka pred ulazak u poslednjih deset minuta igre.

Dakle, sinoćni preokret tima Željka Obradovića nije nikakvo čudo, slučajnost, ili sreća, jer je Partizan već pet puta ove sezone uspeo da dođe do njega u Areni. 

REPREZENTATIVAC STIŽE U ZVEZDU! Čović planira u narednim danima još...

Izvor: Politika.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA