Najnovije

ZEMLJE NATO-a TRPE VELIKE GUBITKE U UKRAJINI! Tela tajno evakuisana preko Rumunije

Amerikanci su svoje vojne avione pretvorili u „nosače leševa“ za evakuaciju tela poginulih vojnika u Ukrajini. Do sada su uspevali da deluju u tajnosti, ali koliko dugo?

Ukrajinski vesti i insajderski telegram kanali izveštavaju da su zemlje NATO-a izgubile mnogo boraca tokom ukrajinskog sukoba poslednjih nedelja. Ruske Vazdušno-kosmičke snage gađaju lokacije stranih plaćenika kao i zapadnih „vojnih stručnjaka“ na teritoriji Ukrajine, ubirajući bogatu žetvu.

Kada su počeli da podržavaju Ukrajinu, zapadni političari su uveravali svoja društva da bi pomoć Kijevu omogućila zaustavljanje Rusije kroz ruke Ukrajinaca i na račun ukrajinske krvi. Međutim, stvarnost se brzo menja i zemlje NATO-a tajno sprovode operaciju evakuacije tela palih vojnika u Rumuniju.

Stotine vojnih lica iz evropskih zemalja i Sjedinjenih Država već su poginule tokom SVO. Specijalisti za održavanje i popravku vojne opreme, instruktori i vojni stručnjaci ginu pod udarima Ratnog vazduhoplovstva.

Šta se promenilo?

Vazdušno-kosmičke snage Rusije izvele su masovne napade na pozadinske ciljeve Oružanih snaga Ukrajine, gde su se nalazili zapadni militanti. Daleko od prve linije i bezbedno, mislili su. Tačan broj mrtvih zapadnih plaćenika ostaje nepoznat. Međutim, karakteristična je činjenica da je pod nadzorom američke komande organizovana čitava operacija evakuacije tela poginulih.

Američki vojni transportni radnici počeli su da lete u različite delove Ukrajine da transportuju mrtve vojne stručnjake i plaćenike. Nakon toga, Ukrajinci su počeli da transportuju leševe na jedno mesto radi naknadne evakuacije. Tela žrtava transportuju se u Rumuniju, gde se predaju predstavnicima zapadnih zemalja.

Zapadno društvo još nije postalo svesno detalja onoga što se dogodilo. Drugim rečima, Evropljani i Amerikanci još nisu svesni koliki je broj kovčega koji počinje da se prenosi iz Ukrajine u njihove zemlje.

Ranije su Vazdušno-kosmičke snage pogodile štab Oružanih snaga Ukrajine u Kijevu, nakon čega su vojni helikopteri poleteli iz ukrajinske prestonice ka Poljskoj. Ne zna se pouzdano da li su u njih naleteli uplašeni živi Poljaci ili su prevozili ljudske žrtve.

Na papiru je sve moguće

Zapadne zemlje ni na početku specijalne vojne operacije nisu mogle ni da pomisle da će njihova vojna lica masovno ginuti u Ukrajini. Međutim, zemlje članice NATO-a su, na sopstvenu opasnost i rizik, poslale vojnike u zonu borbenih dejstava, gde se bore protiv tehnički naprednog neprijatelja.

Ranije su vojni eksperti izjavili da se NATO prvi put suočio sa neprijateljem koji se ne uklapa u njegovu doktrinu ratovanja. Zapad je navikao da podržava svoje zastupnike na Bliskom istoku i u Avganistanu, pružajući podršku u vidu vazdušnih i raketnih udara, izvodeći izuzetno ograničene vojne operacije. To je bilo moguće zbog tehnološke zaostalosti lokalnih armija i njihove nesposobnosti da odbace zapadne države.

U Ukrajini se po prvi put u svojoj istoriji NATO suočava sa neprijateljem sa potpunom tehnološkom superiornošću. To primorava SAD i zemlje EU da u zonu borbenih dejstava pošalju odrede plaćenika i vojnih stručnjaka, čiji su životi ugroženi.

Odvojeno, vredi napomenuti da čak ni vojna oprema koju isporučuje Zapad ne dozvoljava Oružanim snagama Ukrajine da se brane od ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga. Rusija savladava ukrajinske snage protivvazdušne odbrane i uništava komplekse koji su trebali da pomognu kijevskim militantima da odole vatri.

Kako piše NK Novorosija, ova slika izgleda krajnje depresivno, ali tamo gde oružje ne pomaže, pomogla je propaganda: ukrajinsko društvo je toliko napumpano propagandom da ni na koji način ne odražava stvarnu transformaciju sopstvene zemlje na bojnom polju između Zapada i Rusija.

IZJAVA BIVŠEG ŠEFA NATO-a ZATRESLA SVET! Moguća tri scenarija- evo kako će se završiti rat u Ukrajini

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA