Najnovije

KIJEV JAVLJA JEZIVI ZAKON KOJI JE USVOJEN: Server će ići i izvan granica Ukrajine

Ukrajinski parlament, Vrhovna rada, usvojio je novi zakon pod brojem 10062 koji će značajno modernizovati vojni evidentni zapis u zemlji.

 Ovim zakonom uvodi se sistem koji omogućava potpuno elektronsko vođenje vojnih evidencija, što predstavlja značajan korak u efikasnosti i transparentnosti vojnih struktura.

Prvo i najbitnije je naglasiti da će pojedinci automatski biti ubačeni u ratnu vojnu sekciju, a da to neće ni znati. Po njih će odmah dolaziti koordinator koji će sa nekoliko vojnika ovaj put ne uručivati poziv, već odmah kupiti vojnike i slati ih na obuku ili na front. 

Jedan od najznačajnijih segmenata novog zakona je uvođenje automatskog dodeljivanja statusa učesnika borbenih dejstava (UBD). Ova izmena će omogućiti da vojnici koji se nalaze na dužnosti i učestvuju u borbenim operacijama brže i lakše dođu do zasluženih priznanja i beneficija.

Pored toga, zakon dozvoljava i premeštanje IT-sistema u oblačne skladište izvan granica Ukrajine, što bi trebalo da poveća bezbednost i dostupnost podataka u slučaju sajber napada ili drugih oblika ugrožavanja infrastrukture.

Ove izmene su deo šireg nastojanja ukrajinske vlade da unapredi vojnu gotovost i adaptira svoje oružane snage na savremene izazove i potrebe. Elektronski vojni evidentni zapis bi trebalo da obezbedi efikasnije upravljanje vojnim resursima i bolji pregled raspoloživosti vojnog osoblja.

Očekuje se da će novi sistem biti pušten u rad u narednim mesecima, a vojnici i civili koji su uključeni u odbrambene strukture države će biti obavešteni o procedurama i koracima koje treba da preduzmu u skladu sa novim propisima.

RUSKA ARMIJA ZAUZELA BRUTALNA UPORIŠTA! Sa visine puštaju dronove,...

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA