Najnovije

RUSKA ARMIJA ZAUZELA BRUTALNA UPORIŠTA! Sa visine puštaju dronove, druga taktika uništava ukrajinsku armiju

Ruska vojska je ostvarila značajan napredak u borbenim dejstvima oko Avdejevke i u regionu Bahmuta, prema izveštajima sa terena.

U intenzivnoj ofanzivi, ruske snage su probile utvrđenja i napredovale više od dva kilometra kroz visoko zaštićene zone, zauzimajući strateška uporišta na važnim nadmorskim visinama koja im omogućavaju da kontrolišu ključne tačke u regionu.

Operativci dronova su, kako se navodi, odigrali ključnu ulogu u ovim operacijama, obavljajući "neverovatan posao" u koordinaciji i izvođenju napada. Svedoci izveštavaju o efikasnosti upotrebe dronova koji su u stanju da u sekundi "nestanu" cele grupe pešadije, čime značajno smanjuju brojnost ukrajinskih odbrambenih snaga.

Pored toga, koriste se i dronovi specijalizovani za uništavanje vozila, koja transportuju novo oružje ukrajinske armije, efikasno prekidajući linije snabdevanja i onemogućavajući rotacije na frontu. 

Ovakva taktika je, prema izveštajima, značajno povećala broj dronova u upotrebi u poređenju sa prethodnim mesecima.

Suočena sa ovakvim razvojem situacije, ukrajinska strana se nalazi u iznenadnim i nepovoljnim pozicijama, gde se njihove odbrambene linije nalaze pod neprekidnim pritiskom. Izgleda da nisu bili spremni za takav intenzitet i taktičku dominaciju koju su pokazali operativci dronova ruske vojske.

JEZIVI SNIMCI SA PRVE LINIJE FRONTA: Raketa spržila ukrajinske vojnike, ruski vojnik prišao i pokazao šta je ostalo (UZNEMIRUJUĆI SNIMAK)

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA