Najnovije

VLADIMIR ZELENSKI PRIZNAO PORAZ! Ukrajina ne može da parira ruskoj vojsci

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski priznao da u svetu nema dovoljno vojnih resursa da Ukrajina može da parira ruskoj vojsci.

„Na primer, artiljerijska municija kalibra 155 milimetara. Ceo svet, proizvodnja svih kompanija koje proizvode artiljerijsku municiju, kalibra 155 milimetara nije dovoljna za artiljerijski rat u Ukrajini.

U svetu danas nema dovoljnog obima proizvodnje artiljerijske municije da ukrajinska vojska može da parira ruskoj vojsci“, rekao je Zelenski na konferenciji u Davosu.

Ministar za strateška pitanja u industriji Ukrajine Aleksandar Kamišin je 14. januara izjavio da Kijev nikada neće moći u potpunosti da pokrije potrebe za naoružanjem sopstvenom proizvodnjom.

Ariljerija kalibra 155 milimetara se primenjuje u NATO zemljama. SAD su isporučile Ukrajini dalekometne haubice M777 kalibra 155 milimetara, a ukrajinska vojska ih aktivno koristi za granatiranje gradova u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici.

Osim toga, ukrajinskoj vojsci je isporučeno i nemačko samohodno artiljerijsko oruđe PZH 2000, poljsko „krab“ i francusko „cezar“, koje koristi municiju takvog kalibra.

GORI FRONT NA PRVOJ LINIJI! Na severnom delu jedinice dejstvuju žestoko (VIDEO)

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA