Najnovije

RAKETIRANJE I VISOKOPRECIZNI UDARCI: Spaljen ukrajinski nacionalni centar za kontrolu svemira

Ministarstvo odbrane RF objavilo da je visokopreciznim udarima pogođen ukrajinski nacionalni centar za kontrolu svemira u Hmeljnickoj oblasti, koji su ukrajinske Oružane snage koristile za izviđanje

Oružane snage Rusije izvele su – reagujući na ukrajinski teroristički napad na civile u Belgorodu - celu seriju napada na vojne objekte na teritoriji protivnika.

Prema pres službi Ministarstva odbrane RF, glavne mete su bile u Harkovu:

„Udarom visokopreciznih raketa na nekadašnji hotelski kompleks `Harkov Palas` uništeni su predstavnici Glavne obaveštajne uprave Oružanih snaga Ukrajine koji su bili direktno uključeni u planiranje i izvođenje terorističkog napada u Belgorodu. U tom hotelu se u momentu udara nalazilo i oko 200 stranih plaćenika, koji su planirani za terorističke napade na teritoriji Rusije“.

Ruske trupe su izvele raketni napad visoke preciznosti i na sedište Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) u Harkovskoj oblasti.

U saopštenju se navodi da su ubijeni zvaničnici rukovodstva SBU, plaćenici i militanti iz nacionalističke jedinice „Kraken“.

Ministarstvo odbrane RF je objavilo i da je visokopreciznim udarima pogođen ukrajinski nacionalni centar za kontrolu svemira u Hmeljnickoj oblasti, koji su ukrajinske Oružane snage koristile za izviđanje.

A da su uništene i baze sa gorivom u Harkovu i Zaporožju, iz kojih su snabdevane grupe ukrajinskih jedinica na harkovskom i orehovskom frontu.

SPREMA SE VELIKA AKCIJA RUSKE VOJSKE! Kreće operacija oslobađanja Odese

Izvor: Fakti.org

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA