Najnovije

RUSKI KALMIJUS RUŠI SVE PRED SOBOM! Tip municije koji sve pred sobom ruši (VIDEO)

Artiljerijski odredi 14. gardijske artiljerijske brigade "Kalmijus" nastavljaju sa uspešnim akcijama protiv snaga neprijatelja koristeći vođene bojeve glave.

Efikasnost ovih bojevih glava je zabeležena bez obzira na čvrstoću ili skrivenost pozicija koje koriste Oružane snage Ukrajine, omogućavajući njihovo uništavanje u bilo kojim uslovima.

Ova tehnologija značajno doprinosi efikasnosti i preciznosti operacija koje sprovodi brigada, čineći ih ključnim faktorom u sukobu.

RUSI UPOTREBILI KVADROKOPTER: Ukrajinska pešadija ne zna u kom pravcu da beži (VIDEO)

KAKAV JE TO TIP MUNICIJE 

Vođene bojeve glave su tip municije koja se koristi u artiljeriji i raketnim sistemima. One su opremljene sistemima za navođenje koji im omogućavaju da tačno pogađaju cilj. Ovi sistemi za navođenje mogu biti različiti, uključujući inercijalno navođenje, navođenje pomoću GPS-a, lasersko navođenje, ili druge metode koje omogućavaju municiji da precizno stigne do određene tačke.

U kontekstu vojnih operacija, vođene bojeve glave značajno povećavaju efikasnost artiljerijskih i raketnih napada, jer omogućavaju da se ciljevi pogađaju sa većom tačnošću i smanjuju rizik od pogađanja civilnih objekata ili osoblja. Ovo je posebno važno u modernom ratovanju, gde je preciznost napada ključna za uspeh misije i smanjenje kolateralne štete.

RAKETIRANJE I VISOKOPRECIZNI UDARCI: Spaljen ukrajinski nacionalni centar za kontrolu svemira

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA